Cha-Am on leppoisa rantakohde

Ranta, aurinko ja rento tunnelma – siinä Cha-Am pähkinänkuoressa. Siaminlahden rannalla sijaitsevasta kylästä lomailija voi löytää rauhaa ja leppoisuutta, jotka puuttuvat esimerkiksi Phuketin tai Pattayan hulinasta.

Rannalla loikoilua ja retkeilyä

Bangkokin lounaispuolella sijaitseva Cha-Am on moniin muihin Thaimaan suosikkikohteisiin verrattuna vielä kohtalaisen tuntematon lomanviettopaikka, vaikka suomalaismatkailijatkin ovat jo kansoittaneet kohteen rantoja. Mikäli matkailija etsii mukavaa ja hiljaisempaa rantakohdetta esimerkiksi Phuketista tutun vilinän vaihtoehdoksi, voi Cha-Am olla hyvä valinta.

Perinteisesti kylä on ollut bangkokilaisten suosima loma- ja viikonloppukohde, jonka ulkomaalaiset turistit ovat löytäneet vasta hiljattain. Cha-Am tunnetaan erityisesti leppoisana rantalomakohteena, joka kuitenkin vilkastuu viikonloppuisin juuri pääkaupungista saapuvien viikonlopunviettäjien myötä.

Cha-Amin rannalla. Kuva: Flickr/nealeanddalissa/Neale Bryan

Rantalomailijat keskittävät lomanviettonsa kohteen miellyttävän rannan ympäristöön, mistä löytyvät myös monet palvelut, kuten ravintolat ja rantabaarit. Tekemistä löytyy myös golfaajille Cha-Amin alueella sijaitsevilta viheriöiltä.

Ympäristöön retkeily on mainiota ajanvietettä Cha-Amissa. Päiväretkille sopivia kohteita ovat esimerkiksi alle 30 kilometrin päässä sijaitseva Hua Hin rantoineen, sekä 10 kilometrin päässä sijaitseva Khao Nang Phanthuratin kansallispuisto luolastoineen ja näköaloineen.

Golf kuuluu Cha-Amin suosituimpiin harrastuksiin. Kuva: Flickr/puuikibeach

Markkinahumua ja ravintoloita

Cha-Amin ostosmahdollisuudet koostuvat lähinnä markkinoista. Suurten ostoskeskusten ja runsaiden shoppailumahdollisuuksien ystävät eivät siis löydä täältä etsimäänsä, mutta retkeily ostostarjonnaltaan parempiin kohteisiin, kuten Hua Hiniin, on helppoa. Myös Bangkokin laaja tarjonta löytyy noin 160 kilometrin päästä.

Cha-Amista löytyy jonkin verran ravintoloita ja moni niistä sijaitsee rannan tuntumasta. Ravintolatarjontaa löytyy myös parinkymmenen kilometrin päästä Hua Hinistä.

Rauhallista yöelämää

Cha-Am on yöelämältään hyvin hiljainen kohde, joten bilettäjille kohdetta ei voi suositella. Suuremmat juhlat ja vilkkaammat illanviettopaikat löytyvät Hua Hinistä tai Bangkokista.

Liikkuminen Cha-Amissa

Pienessä lomakylässä lyhimmät matkat liikkuu kätevästi jalkaisin, hieman pidemmät polkupyörällä tai tuk-tukilla, ja pisimmät matkat taksilla. Matkustaminen on Thaimaassa usein todella edullista.

Mikäli kaipaa lomallaan esimerkiksi Bangkokin hulinaan, kaupunkien väliset matkat voi taittaa esimerkiksi bussilla tai taksilla. Etenkin bussi on pidemmillä matkoilla edullinen ja helppo liikkumisväline.

Pyöriä Cha-Amissa. Kuva: Flickr/oladybug0/Amy Thibodeau

Lennot Cha-Amiin

Suomesta ei ole suoria lentoja Cha-Amiin. Kohteeseen saavutaan jonkin muun Thaimaan kaupungin, kuten Bangkokin kautta, mistä noin parinsadan kilometrin matka perille saakka jatkuu esimerkiksi bussilla tai taksilla.

Edullisia majoitusvaihtoehtoja

Suomalaisen silmin Cha-Amin hotellien hintataso on hyvin edullinen. Edullisimmat majapaikat löytyvät muutamalla eurolla, eikä paremman luokan hotelleistakaan joudu maksamaan itseään kipeäksi. Alueelta löytyy myös luksusluokan majoitusvaihtoehtoja. Alueen hotellit sijaitsevat pääasiassa rannan äärellä.

Matkat Cha-Amiin

Matkoja Cha-Amiin järjestävät esimerkiksi Aurinkomatkat ja Tjäreborg.

Lisätietoa:

Rantapallo.fi/Cha-am
TourismThailand.org/Cha-Am
Around Cha Am -matkailusivusto

Kuvat: Flickr/ witpim/Wit Pimkanchanapong, nealeanddalissa, puuikibeach, oladybug0