Koh Muk on rauhallinen lomasaari

Paratiisirantoja, aurinkoa ja rauhaa – siinä Koh Mukin tarjonta pähkinänkuoressa. Etenkin rauhallisen rantalomailun ystävät ja arjesta kauas vievää pakopaikkaa etsivät viihtyvät tällä eteläisen Thaimaan pikkusaarella.

Rentoa rantalomaa

Kauniiden rantojen reunustama ja sademetsän peittämä Koh Muk (tai Koh Mook) on pieni Etelä-Thaimaan saari, jota suurimmat turistijoukot eivät vielä ole koskettaneet. Koh Muk sijaitsee Koh Lantan eteläpuolella ja samaan Trangin saariryhmään Koh Mukin kanssa kuuluu myös muita pieniä rantaparatiiseja, joten mahdollisia retkikohteita löytyy mukavasti.

Suosituin saaren rannoista on Haad Farang. Suuria ja tunnettuja kulttuurishistoriallisia nähtävyyksiä tai vilkasta iltaelämää ei Koh Mukilta kannata etsiskellä, sillä niitä ei juuri löydy. Sen sijaan huomio kannattaa kiinnittää riippumatossa loikoiluun, vedessä polskimiseen ja maisemien ihailuun – niin merenpinnan ylä- kuin alapuolella.

Rantamaisema Koh Mukilla. Kuva: Flickr/Kiwi Mikex

Salaperäinen laguuni ja naapurisaaret

Saaren tunnetuin nähtävyys on Smaragdiluola, johon pääsee tutustumaan uimalla kymmeniä metrejä pitkän tunnelin läpi. Tunnelin päästä löytyy kätkeytynyt laguuni. Myös muut Koh Mukin maisemat tarjoavat retkeilijöille paljon silmäniloa. Retkeillä voi myös viereiselle Ko Khamin saarelle, minne pääsee laskuveden aikaan myös kävellen.

Koh Muk ympäristöineen tarjoaa hienoja sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia. Sukelluskohteita löytyy lähialueilta runsaasti, ja suosittuja kohteita ovat esimerkiksi saman naapuruston saaret Koh Rok ja Koh Kradan. Sukelluskohteisiin tehdään myös järjestettyjä retkiä. Yksi Koh Mukilla toimivita välinevuokraamoista ja retkijärjestäjistä on Chill Out Divers.

Ostokset mennessä tai tullessa

Suuria ostos- ja ravintolavalikoimia ei Koh Mukilta löydy. Saarella sijaitsee kuitenkin muutamia mainioita ravintoloita, missä voi nauttia paikallisista mauista. Suurimmat ostokset voi halutessaan puolestaan hoitaa meno- tai paluumatkalla esimerkiksi Bangkokissa tai muussa suuremmassa kohteessa.

Ei juuri yöelämää

Saaren rauhallinen ilmapiiri tarkoittaa myös sitä, että Koh Muk ei ole bilematkailijan unelmakohde. Villit ja läpi yön kestävät rantajuhlat löytyvät muilta saarilta. Illanviettoja varten saarelta löytyy lähinnä rantabaarien huoletonta tunnelmaa.

Laiva merellä. Kuva: Flickr / bickiepickie

Liikkeelle kajakilla ja pitkähäntäveneellä

Koh Mukilla liikkuu parhaiten rennon mukavasti kävellen, sillä autoja saarella ei näy. Liikkeelle pääsee mukavasti myös vuokrakajakilla, jolla voi retkeillä alueen muille pikkusaarille.

Lähisaarille liikennöivät pitkähäntäveneet, joita on mahdollista vuokrata myös omaan käyttöön.

Lennot Koh Mukille

Koh Mukille ei ole Suomesta suoria lentoja, vaan saarelle matkataan esimerkiksi Krabin, Bangkokin ja Trang Townin kautta. Loppumatka Koh Mukille taittuu veneellä. Venematka mantereelta saarelle kestää noin puoli tuntia. Sesonkiaikaan saarelle on laivayhteys myös Koh Lantalta.

Hotelleja moneen makuun

Vaikka Koh Mukin hotelli- ja majoitusvalikoimaa voi pitää vähäisenä, löytyy saarelta monentasoista majoitusta. Sopiva hotelli löytyy niin luksusta kaipaaville ja perheille kuin edullista ja vaatimatonta budjettimajoitusta kaipaaville.

Matkat Koh Mukille

Matkoja Koh Mukille tarjoaa esimerkiksi Finnmatkat.

Lisätietoa:

Rantapallo.fi/Koh Muk
Minnethaimaassa.com/Ko Mook
Travelfish.org/Ko Muk
Thaimaan virallinen matkailusivusto
Chill Out Divers

Kuvat: Flickr / bickiepickie, Kiwi Mikex/Mike Locke, bickiepickie