Paratiisirantoja ja viidakkoa Koh Ngailla

Jos sanakirjaan etsittäisiin edustavaa kuvaa todellisesta paratiisisaaresta, Koh Ngai olisi varteenotettava ehdokas – siitä pitävät huolen saaren liidunvalkoiset hiekkarannat, taustalla häämöttävä vehreä viidakko ja turkoosinsininen meri.

Leppoisaa lomailua

Eteläisen Thaimaan paratiisisaaret houkuttelevat luonnollisuudellaan ja leppoisuudellaan. Pienellä Koh Ngailla et näe suuria turistimassoja, valtavia kauppakeskuksia tai täyteen rakennettuja hotellialueita, vaan vehreää viidakkoa, autioita rantoja ja turkoosinsinisiä merimaisemia.

Eksoottista luonnonkauneutta ja -rauhaa rakastavat matkustavat Koh Ngaille jo yksistään maisemien puolesta. Rantojen ja meren ohella kauniita näköaloja tarjoaa myös aivan rannan tuntumasta alkava vehreä viidakko. Viidakkovaellus onkin monien saarelle suuntaavien to do –listalla, ja esimerkiksi saaren länsilaidan jylhemmät maisemat tarjoavat hyviä retkeilykohteita.

Vene rannalla. Kuva: Flickr / Rev Stan

Vaeltelun ohella myös snorklaamiseen on saarella hienot mahdollisuudet, eikä toki pidä myöskään unohtaa rannalla loikoilua. Saaren kauneimmat hiekkarannat sijaitsevat Koh Ngain itälaidalla. Suuria aktiviteetti- ja palveluvalikoimia saarelta ei löydy, joten puhtaaseen laiskotteluun on mitä parhaimmat mahdollisuudet.

Lisää paratiisimaisia näkymiä löytyy Trangin saariryhmän muilta saarilta. Saaristoon kuuluvat esimerkiksi Koh Mukin ja Koh Kradanin saaret: läheinen Koh Muk salaperäisine Smaragdiluolineen on suosittu retkikohde ja Koh Kradanilta puolestaan löytyy hienoja sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia. Vierailla voi myös lähialueiden suuremmissa lomakohteissa, kuten Koh Lantalla tai Krabissa.

Olemattomat ostosmahdollisuudet

Koh Ngai on ranta-, ei ostosparatiisi. Saarelta ei juuri löydy minkäänlaisia ostosmahdollisuuksia, eli mahdolliset tuliaiset kannattaa hankkia esimerkiksi meno- tai paluumatkalla Bangkokista.

Saaren ravintolatarjonta rajoittuu lähinnä hotellien ravintoloihin, ja ruoka voi saaren eristyneisyydestä johtuen olla verrattain hinnakasta.

Rauha kuuluu yöelämään

Saarella nautitaan rauhasta, ei yöelämästä eli iltaelämä on siis Koh Ngailla olematonta.

Dramaattisia kallioita. Kuva: Flickr / bjoern

Rennosti liikkeelle

Koh Ngailla ei ole usein kiire minnekään, joten saarella ja sen ympäristössä liikkuu kätevimmin kävellen ja pitkähäntäveneellä.Koh Ngai on kooltaan hyvin pieni, joten jalkaisin polkuja pitkin liikkuen saareen pystyy hyvin tutustumaan. Moottoriliikennettä saarella ei ole.

Lennot ja matka saarelle

Koh Ngaille matkustaa Suomesta kenties kätevimmin Bangkokin ja Trangin kaupungin kautta, mistä loppumatka taittuu veneellä. Saarelle on pikaveneyhteys myös esimerkiksi Koh Lantalta ja Koh Mukilta.

Jos ja kun majoituksen varaa etukäteen, majapaikka usein tarjoaa mahdollisuuden kyyditykseen saarelle. Kyydityksen hinta kannattaa kuitenkin varmistaa etukätten.

Tasokkaat lomahotellit

Koh Ngailla voi nauttia tasokkaasta majoituksesta, sillä saarelta löytyvät saariston kenties hulppeimmat majapaikat. Suuren suurta valikoimaa saarella ei silti ole, vaan hotellivalikoima on hyvin rajallinen. Valtaosa lomaresorteista sijaitsee saaren itälaidalla.

Matkat Koh Ngaille

Koh Ngai kuuluu esimerkiksi Tjäreborgin omatoimikohteiden valikoimaan.

Lisätietoa:

Minnethaimaassa.com/Ko Ngai
Travelfish.org/Ko Ngai
Bundhayaspeedboat.com

Kuvat: Flickr / bjoern, Rev Stan, bjoern