Omaa rauhaa, aurinkoa ja luksusta. Upean hotellin palvelut kattavat kaikki toiveesi ja kaunis valkohiekkainen ranta täydentää lomatunnelmaa palmujen katveessa. Lähellä pieni thaimaalainen kylä ystävällisine ihmisineen elää rauhaisaa elämäänsä kalastuksen, kumipuuviljelmien ja maatalouden voimin. Tunnelma on rauhallinen ja thaimaalainen huolettomuus alkaa tarttua myös lomailijaan.

Bang Tao Beach, tunnetaan myös nimeltä Bang Thao tai Laguna Beach, ja se on yksi Phuketin pisimmistä ja kauneimmista rannoista saaren länsipuolella. Avointa poukamaa ja noin kahdeksan kilometrin pituista hiekkarantaa myötäilevät palmupuut, jotka luovat hieman varjoa muuten kuumalle, valkohiekkaiselle rannalle. Bang Tao – aluetta hallitsee viiden luksustasoisen hotellin yhteenliittymä nimeltään Laguna Beach, joka pitää hulppeiden hotellien, hienojen ravintoloiden ja rentouttavien hoitoloiden lisäksi sisällään golf-radan. Laguna Beach – alueen ulkopuolelta löytyy muutama edullisempi majoitusvaihtoehto ja ravintoloita, jotka sopivat myös paikallisten kukkarolle.

Bang Tao Beachilla on näyttävän rannan ja luksushotellien lisäksi myös pieni Cheong Thale – kylä, jossa asuvat paikalliset hankkivat elantonsa vieläkin perinteisin keinoin kalastamalla ja kumipuuviljelmiä hoitamalla. Kylän leppoisa ja ystävällinen tunnelma tarttuu myös lomailijaan ja kalastajien värikkäät pitkähäntäveneet luovat perinteistä thaimaalaista tunnelmaa alueelle. Parhaiten Bang Tao Beach sopii lomailijoille, jotka arvostavat rauhaa, ylellisyyttä ja hemmottelua. Myös lapsiperheet ovat tervetulleita. Ranta on myös oiva päiväretkikohde, jos budjetti ei anna myöden yöpyä viiden tähden resorteissa.

Aktiviteetit & Nähtävyydet

Bang Tao Beachin ehdoton päänähtävyys ovat valkoiset korallihiekkarannat palmupuineen pienen tuulenvireen vilvoittamana. Hiekka on puhdasta ja rannalla on ripoteltuna pieniä rantabaareja, joissa voi nauttia vilvoittavaa juomaa tai muuten vain pysähtyä katsomaan turkoosia merta ja auringonleikkiä laineilla.

Tasainen tuulenvire on mahdollistanut joka vuotuisen Siam Worl Cup windsurfing championship – kilpailun asettumisen alueelle. Kyseisiä purjelautailukisoja on järjestetty Bang Tao Beachissa jo vuodesta 1992 lähtien.

Phuketin tarjoamat muut aktiviteetit, elämykset ja kulttuurikohteet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä, joten myös niissä kannattaa vierailla loma aikana.

Ostokset

Laguna Beach – hotellialueella on useita, kalliita kauppoja, mutta parhaimmat ja huomattavasti edullisemmat ostokset tekee muilla turistirannoilla tai Phuket Townissa. Rannalla on rantakaupustelijoita, joilta on mahdollista ostaa perusrantavaatteita, sharonkeja, hattuja, aurinkorasvaa ja –laseja jne., mutta suuremmat ostokset kannattaa tehdä toisaalla.

Bang Tao Beachilla on myös tiettyinä viikonpäivinä paikallisten iltapäivä/ilta-markkinoita joko Cherng Talayn poliisiasemaa vastapäätä tai Tesco Lotuksen vieressä. Päivät kannattaa varmistaa paikallisilta. Tarjonta markkinoilla vaihtelee värikkäistä hedelmistä ja vihanneksista kopioituihin cd:in, dvd:in ja vaatteisiin. Markkinoilla käy paljon myös thaimaalaisia, joten hinnat muodostuvat ostajan tinkimistaitojen mukaan.

Ravintolat & Yöelämä

Laguna Beach – alueella on useita, hulppeita ravintoloita valmiina tarjoilemaan ja palvelemaan vaativaakin nautiskelijaa. Hintataso näissä laadukkaissa ja hienoissa ravintoloissa on suhteellisen korkea. Edullisempaan hintaan nälän voi taltuttaa hotellialueilta poistumalla ja tutustumalla pienempiin ravintoloihin heti Laguna Beach – alueen porttien ulkopuolella. Bang Tao Beachilla on vain vähän yöelämää ja baareja näyttävien hotellikompleksien ulkopuolella. Joitain tutustumisen arvoisia baareja sijaitsee Laguna Beach – kompleksin sisäänkäynnin edustalla. Varsinaista yöelämää kaipaavan sen sijaan kannatta ottaa taksi noin 10 kilometrin päässä sijaitsevalle Patong Beachille.

Liikkuminen

Luksustasoisen Laguna Beach – alueella sijaitsevien hotellien, ostoskeskuksen ja lautan välillä kulkee ilmainen bussiyhteys. Samoin alueella on lauttapalvelu laguunin ympärillä sijaitseviin hotelleihin ja ostoskeskukseen. Sen sijaan poistuminen Laguna Beach – alueelta muille Phuketin rannoille on hinnakasta, sillä vain harvat taksit Phuketissa liikennöivät tälle kauniille rannalle. Alueelta on tosin mahdollista saada auto omalla kuskilla, mutta tällöinkin matka voi tulla hinnakkaaksi. Edullisin, muttei matkustusmukavin vaihtoehto Phuket Towniin on paikallinen bussi (song thaew).

Kuva: Flickr / MountainAsh / R Walker

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *