Lomaa, rauhaa ja nautintoja. Ei kiirettä, ei soivia puhelimia eikä kiireistä aikataulua, vain aikaa olla ja rentoutua. Illan tullen edullisia ruokalajeja riisillä tai nuudeleilla, lihalla tai kasviksilla, ruokailijan oman maun mukaan. Uusia makunautintoja ja loma-aktiviteetteja, mutta ennen kaikkea Kata Beach tarjoaa lepoa ja rauhaa kiireiseen elämänrytmiin.

Kaunis Kata Beach jakautuu kahteen rantaan: Kata Noi (pieni) ja Kata Yai (iso). Molemmat rannat ovat kirkasvetisiä, turkoosin värisiä meripoukamia, joissa on hienoa valkoista hiekkaa. Rannat ovat lapsiperheiden ja rauhaa rakastavien suosiossa, sillä iltaelämä on rauhallista ja myös ostoksilla saa nauttia enemmän katselusta kuin Patong Beachilla. Muutoinkin elämä on verkkaisempaa, kuin suuremmilla turistirannoilla. Katan rannat ovat matalavetisiä, joten myös perheen pienimmät voivat nauttia turkoosista merivedestä ja leikkiä aalloissa. Tyynellä säällä rannalta voi lähteä suoraan snorklaamaan, mutta ehdottomasti parhaimmat snorklauskohteet löytyvät Phuketin läheisiltä saarilta, joiden edustalla on enemmän värikästä merenalaista elämää ja nähtävää.

Noin 1,5 kilometriä pitkä Kata Yain – ranta on hyvin suosittu kohde rantakaupustelijoiden keskuudessa ja myytävät tavarat vaihtelevat juomista ja hedelmistä matkamuistoihin, leninkeihin ja hierontoihin. Shoppailua samalla kun nauttii auringosta, liian helppoa ollakseen totta! Rannalla kannattaa tinkiä, sillä hyvä ja kohtelias neuvottelija voi saada samat tuotteet huomattavasti edullisemmin. Tinkimistilanteissa on tärkeää muistaa hymyillä ja kunnioittaa rannalla päivänsä viettäviä, paikallisia myyjiä.

Aktiviteetit & Nähtävyydet

Kata Yai Beahilla on tarjolla monenlaisia vesiaktiviteetteja, kuten moottoriveneen perässä vedettävää varjoliitoa, banana boat -ajeluita, vesihiihtoa ja pitkähäntäveneillä järjestettyjä retkiä. Pääasiassa lomarannalle kumminkin tullaan nauttimaan auringosta ja rentoutumaan.

Toukokuusta lokakuulle Kata Beach on surffaajien suosiossa, sillä aallot kasvavat huomattavasti ja Katalla on myös järjestetty useita surffaus-kilpailuita. Tällöin uimareiden kannattaa seurata varoituslippuja ja noudattaa uintikieltoa, jos sellainen on annettu.

Kata Yailla sijaitsee varsinkin lapsiperheiden suosima Dino Park, jossa on mahdollista minigolfata dinosaurusten maailmassa. Kata Yailta löytyy myös yksi Phuketin Hot jooga – saleista nimeltään Kata Hot Yoga, jossa on mahdollista joogata lämmitetyssä joogasalissa ohjatuilla tunneilla. Phuketin tarjoamat muut aktiviteetit, elämykset ja kulttuurikohteet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä, joten myös niissä kannattaa vierailla loman aikana.

Ostokset

Kata Yai Beachilla parhaimmat ostospaikat sijaitsevat Katathani Phuket Beach Resortin läheisyydessä ja rannan pohjoisemmassa päässä T-risteyksen luona, joka yhdistää Kata Beachin, Karon Beachin ja Patak Roadin, ns. takatien, toisiinsa. Liikkeistä monet ovat kiinni aamupäivästä ja aukeavat vasta iltapäivän/ illan tullen, jolloin lomailijat poistuvat rannalta keskustan tarjoamiin palveluihin. Tämä järjestely tarjoaa oivan mahdollisuuden nauttia rantaelämästä päiväsaikaan ja keskittyä ostoksiin vasta ilman viilennettyä. Kata Beachilta löytyy niin apteekkeja, räätäleitä, minimarketteja, optikkoliikkeitä kuin matkamuistomyymälöitäkin. Suuremmat ostoskeskukset puolestaan sijaitsevat Patong Beachilla ja Phuket Townin suunnalla.

Ravintolat & yöelämä

Kata Noi ja Kata Yai ovat suosittuja juuri rauhallisuutensa ja kauneutensa takia, joten alueelta ei löydy varsinaista yöelämää. Sen sijaan alkuillasta matkailijan valittavana on useampikin ravintola, jossa voi syödä makuhermoja hiveleviä annoksia tai kokeilla kuinka voimakkaasti maustettua ruokaa pystyy nauttimaan. Rannoilta löytyy useita thaimaalaisia ruokia tarjoavia paikkoja, mutta joukossa on myös muutama ravintola, jotka ovat keskittyneet valmistamaan skandinaaviseen makuun sopivia ruoka-annoksia. Kata Beach Yain pohjoispäässä T-risteysalueella, jossa Kata Beach yhdistyy Karon Beachiin, sijaitsee useita ravintoloita ja baareja sekä kauppoja ostosmahdollisuuksineen.

Liikkuminen

Suurin osa Kata Beachin majoituksista sijaitsee kävelyetäisyydellä rannasta ja muista palveluista. Mikäli vierailu muille rannoille kiinnostaa löytää Kata Beachilta helpoiten Tuk-tuk – kuskin, jonka kanssa hinta tulee aina neuvotella etukäteen. Rannalta voi myös löytää taksin, joka tulee suurin piirtein samanhintaiseksi kuin tuk-tuk – kyyti.

Edullisimmin Phuket Towniin pääsee paikallisella bussilla, niin sanottulla Song taew:lla, joka maksaa vain noin 30 – 40 thb / suunta. Takaisin tullessa on tosin huomioitava, että bussi ajaa ensin suoraan Phuket Townista Karon Beachille ja lähtee sieltä takaisin Phuket Towniin Kata Beachin kautta. Busseja ei muutoin kulje päärantojen välillä. Kaikista edullisin tapa liikkua on thaimaalaiseen tapaan oma skootteri, jolloin ei ole sidottuna aikatauluihin ja matkan voi suunnitella omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Skootteri on tosin riskialtein tapa matkustaa saarella vilkkaan liikenteen ja isojen onnettomuusmäärien takia.

Kuva: Flickr/Iriskh

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *