Ihmisvilinää, musiikkia, makuja, tuoksuja ja paljon nähtävää. Palmujen vierustamalla pitkällä hiekkarannalla aurinkoa, uimista ja rentoutumista. Hymyileviä ja vilpittömiä ihmisiä. Illan tullen hyvää ruokaa ja ehkä Bangla Roadin yöelämään tutustumista, jossa on go-go – baareja, neonvaloja ja juomatarjouksia. Shoppailua katumyyjien parissa tai Jungceylonin ostoskeskuksen virkistävässä viileydessä. Monipuolinen Patong Beach tarjoaa elämyksiä ja nähtävää kaikille matkaajasta riippumatta.

Patong Beach on vanhin, suurin ja kehittynein lomakohde Phuketin saarella ja se on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Noin kolme kilometriä pitkä, valkohiekkainen ranta hallitsee Patongin länsipuolta koko lomakohteen matkalta. Itse ranta sopii hyvin auringonpalvontaan, mutta vesi saattaa olla ajoittain sakeaa ja ranta ei ole yhtä kaunis ja rauhallinen kuin muut Phuketin rannat.

Vilkkaan yöelämänsä vuoksi Patong Beach on suosittu lomakohde sinkkujen, kaveriseurueiden ja nuorekkaiden pariskuntien keskuudessa, vaikka päiväsaikaan Patong Beach sopii hyvin myös perheille. Bangla Roadilla katukuvaa hallitsevat myös thaimaalaisten naisten, transvestiittien ja muiden maksullisten seuralaisten palveluista kiinnostuneet sekä nuoremmat että vanhemmat matkaajat. Prostituutio ei ole yhtä näkyvää kuin Pattayalla, mutta sitä katsotaan läpi sormien myös Patong Beachilla, vaikka prostituutio onkin Thaimaassa lailla kiellettyä. Helpoiten näkyvältä seksiturismilta välttyy, kun tietoisesti kiertää Bangla Roadin alueen.

Aktiviteetit/ Nähtävyydet

Patong Beach on yksi turvallisimmista rannoista uimiseen, sillä etenkin sesonkiaikaan marraskuulta maaliskuulle turkoosi meri on suhteellisen rauhallinen ja tasainen. Pitkältä rannalta löytyy myös paljon muita vesiurheilulajeja, kuten lainelautailua, parasailingia (moottoriveneen perässä vedettävä liitovarjo), vesihiihtoa, jetski-ajeluja ja illan tullen voi myös osallistua paikallisten kanssa rannalla pelattavaan leikkimieliseen jalkapallopeliin.

Jännitystä lomaan voi hakea benji -hypystä, joita järjestää Jungle Bungy Jump Phuket Towniin vievän tien varrella. Patong Beachin lähellä sijaitsevat myös mikroautorata, 9 -reikäinen minigolfrata Nutty Park sekä kaksi golf-kenttää The Loch Palm Golf Club ja Phuket Country Club. Patong Beachilta järjestetään myös useita, erilaisia retkiä kuten saari-, kalastus-, snorklaus-, sukellus- ja viidakkoretkiä elefantti ratsastuksineen. Läheinen Simon Cabaret – show puolestaan on näyttävä Ladyboy – esitys, jossa on mukana kulttuuria, musiikkia ja upeita asuja.

Patong Beachilla sijaitsee Patong Language School, joka järjestää eripituisia opetusjaksoja niin thain kielestä kuin englannin, saksan ja japaninkin kielestä. Sisälle mielenkiintoiseen thaimaalaiseen kulttuuriin pääsee myös osallistumalla Thai boxing – tunneille tai vaihtoehtoisesti menemällä katsomaan Muay Thai – ottelua. Rennompaa lomatunnelmaa kaipaava puolestaan voi nauttia mm. auringonotosta, rentoutumisesta, hieronnoista, manikyyreistä ja pedikyyreistä.

Ostokset

Vilkkaan yöelämän lisäksi turisteja Patong Beachille houkuttelevat kattava valikoima erilaisia ja eritasoisia kauppoja katukojuista massiiviseen Jungceylonin – ostoskeskukseen. Iltaisin pääkadut täyttyvät katumyyjistä ja ostettavaa löytyy: silkkihuiveja, T-paitoja, cd:itä, sharonkeja, rantavaatteita, matkalaukkuja, käsintehtyjä tuliaisia yms. Liikkuminen alueella saattaa tuntua kaaosmaiselta, mutta oikealla asenteella ja kohteliailla tinkimistaidoilla alueella voi tehdä löytöjä kotiinviemisiksi. Hinnat tosin voivat olla hieman kalliimpia kuin Phuket Townissa.

Jungceylonin – ostoskeskuksessa on viileä, siisti ja laadukas shoppailuympäristö katukojuihin ja basaareihin verrattaessa. Kauppakeskuksessa on useita tasokkaita kauppoja ja ravintoloita sekä muun muassa elokuvateatteri ja keilarata. Hinnat ovat kiinteät, joten tinkiminen tulisi jättää rantakaduille. Jungceylonista löytyy useita kansainvälisestikin tunnettuja merkkejä.

Patong OTOP Shopping Paradise on auki aamukymmenestä kahteen asti yöllä. Myynnissä on samoja tuotteita kuin muuallakin katukojuissa, mutta illan tullen avautuvat myös baarit, jotka tarjoavat kylmää olutta ja ehkä jopa elokuvia. Tinkiminen kannattaa.

Ravintolat

Patong Beachilla on värikäs ravintolamaailma, sillä alueelle on perustettu monenmaalaisia ravintoloita muun muassa ranskalaisella, saksalaisella, arabialaisella, intialaisella, japanilaisella, venäläisellä ja skandinaavisilla keittiöillä. Ravintoloille on tyypillistä erikoisuuksiensa lisäksi tarjota thaimaalaista ruokaa ja meren läheisyyden vuoksi myös merenelävät hallitsevat ruokalistoja.

Hinnat ovat jonkin verran kalliimpia kuin muualla Phuketissa, mutta hintatietoiset voivat syrjemmältä löytää myös edullisempia ravintoloita. Halvimman illallisen saa varmasti pyörillä liikkuvasta katukojusta, josta voi olla tarjolla esimerkiksi grillattua kanaa ja toisiinsa kiinnittyvää riisiä (sticky rice). Vaihtoehtoisesti Patong Beachilta löytyy myös hienoja ravintoloita, joissa palvelu, ruokailuympäristö ja laatu nousevat hintojen myötä.

Yöelämä

Phuketin saaren rannoista Patong Beachilla on kaikkein vilkkain ja monipuolisin yöelämä ja tarjontaa löytyy pubeista baareihin ja go-go – baareista yökerhoihin. Vuosi toisensa jälkeen Patong Beachin yöelämä houkuttelee useita matkailijoita pitämään hauskaa ja tapaamaan uusia ihmisiä Bangla Roadin – alueelle. Toki rannalta löytyy myös istuskelupaikkoja ja live-musiikkiesityksiä rauhallisemmasta illanvietosta kiinnostuneille. Sen sijaan Patong Beachin vilkkain yöelämä on pääasiassa jakautunut kahdelle alueelle: Bangla Roadiin ja homoystävälliseen The Royal Paradise Complexiin.

Bangla Roadilla on neljä hallitsevaa sivukatua, Crocodile, Eric, Gonzo ja Seadragon, joissa sijaitsee useita erilaisia baareja neonväreineen, sitkeine sisäänheittäjineen ja vähäpukeisine tanssityttöineen. Bangla Roadilla jokaiselle illalle on tyypillistä, että musiikki soi kovaa, ladyboyt ovat pukeutuneet parhaimpiinsa ja go-go girl – baarit kilpailevat maksavista asiakkaista. Tunnetuimpia yökerhoja alueella ovat Hollywood Discotheque, Seduction Discotheque, Tiger Discotheque ja Club Lime. Useihin yökerhoihin on sisäänpääsymaksu, mutta joissakin paikoissa lippua vastaan saa ilmaisen drinkin baaritiskiltä. Osaan yökerhoista on naisilla vapaa pääsy.

The Royal Paradise Complex alueella noin puolet palveluista on suunnattu miehistä kiinnostuneille miesmatkaajille. Palvelutarjonta toimii pitkälti samalla tavoin kuin Bangla Roadilla tyttöbaarit; työntekijät istuvat, juttelevat ja nauttivat juomia asiakkaiden kanssa.

Bangla Roadilla matkaajien seassa liikkuu useita epäeettisiä kuvaajia, jotka kuvauttavat turisteja huumattujen ja huonosti pidettyjen, eksoottisten eläinten seurassa. Tällaisen palveluntarjoajan toimintaa ei tulisi tukea ja myyjästä tulisi ilmoittaa esimerkiksi oppaalle, joka voi viedä tiedon eteenpäin toiminnan estämiseksi.

Liikkuminen

Suurin osa Patong Beachin laajasta ravintola – ja ostosvalikoimasta on kävelyetäisyydellä, mutta halvimmista guesthouseista ja hotelleista voi olla hieman pidempi kävelymatka keskustaan. Alueella on paljon tuk-tuk – kuskeja, joten kyydin löytäminen on helppoa, mutta hintojen suhteen tulee olla tarkkana. Monet kuskeista pyytävät hurjaa ylihintaa jo pelkästään Patong Beachin alueella tapahtuvista lyhyistä siirtymisistä, puhumattakaan toisille rannoille matkaamisesta. Patong Beachilla ja etenkin illalla Bangla Roadilla on tarjolla useita moottoripyörätakseja, jotka ovat alttiutensa takia vaarallisempia, mutta huomattavasti edullisempia kuin taksit.

Myös Patong Beachilta kuten muiltakin päärannoilta pääsee päiväsaikaan paikallisella bussilla (song taew) edullisesti Phuket Towniin ja takaisin. Valitettavasti päärantojen välillä ei kulje busseja, joten nämä osuudet on joko mentävä taksilla, tuk-tukilla tai omalla skootterilla.

Kuva: Flickr/Kudumomo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *