Rantojen ja kallioiden Railay Beach

Kalkkikivikallioiden ympäröimät kauniit rannat houkuttelevat Railaylle niin auringonpalvojia kuin aktiivisia liikkujia. Upeista maisemistaan ja kalliokiipeilymahdollisuuksistaan tunnetulta Railaylta löytyykin mukavasti harrastusksia lomapäiviin.

Houkuttelevat rannat

Rakkaalla lomakohteella on monta kirjoitusasua: Railay Beach, Railey Beach tai Rai Leh. Ao Nangin lomakohteen lähellä sijaitseva ranta- ja harrastuskohde houkuttelee erityisesti pientä seikkailua ja rentouttavaa rantalomaa kaipaavia – hienot rannat, vihreä viidakko ja jylhät kalliot tarjoavat molempiin hyvät mahdollisuudet.

Niemellä sijaitsevalla Railaylla on neljä päärantaa: Phra Nang, Railay West, Railay East ja Ton Sai. Näistä uimareiden keskuudessa suosituin, Railay West, löytyy lännestä. Kallioiden ja meren ympäröimää Phra Nangia on puolestaan kutsuttu yhdeksi Thaimaan kauneimmista rannoista.

Rantaa ja kallioita Railaylla. Kuva: Flickr / m.a.r.c.

Ei ole yllättävää, että Railayn rannat houkuttelevat runsaasti päiväretkeilijöitä alueen muista rantalomakohteista. Esimerkiksi Ao Nangista saapuu päivittäin runsaasti väkeä nauttimaan Railayn rannoista ja harrastusmahdollisuuksista.

Kiipeilyä kallioilla

Rantojen ohella Railay on tunnettu myös kallioistaan. Railay Beach onkin suosittu kiipeilykohde, ja esimerkiksi Ton Sai -rannan läheltä löytyvät hyvät mahdollisuudet taitojen harjaannuttamiseen ja upeiden maisemien ihailuun – etenkin hieman kokeneemmille kiipeilijöille. Kohteessa järjestetään myös kiipeilykursseja.

Aktiviteetteja löytyy Railay Beachilta toki muitakin, ja lomalainen voi täyttää päivänsä esimerkiksi melonnalla, snorklaamisella, viidakkovaelluksilla ja elefanttiretkillä. Käyntikohteita ja nähtävyyksiä Railay Beachilla on muutamia, kuten Phra Nangin luola ja alttari, jotka ovat kenties yksi erikoisimmista nähtävyyksistä Thaimaassa.

Komeita kallioita kajakista käsin. Kuva: Flickr / plusgood / Benjamin Vander Steen

Palveluita matkailijan tarpeisiin

Railaysta löytyy matkailijoiden tarpeisiin muutama kauppa ja baari, sekä useampi ravintola. Kovin järjestäytynyttä ilta- ja yöelämää ei kohteessa kuitenkaan ole.

Ostosten suhteen voi olla hyvä ajatus pistäytyä jossakin lähialueen suuremmassa keskuksessa shoppailemassa. Retkiä voi tehdä esimerkiksi Krabin kaupunkiin.

Pitkähäntäveneellä lähirannoille

Railay Beachin maisemiin ja näköaloihin tutustuu usein parhaiten omaa lihasvoimaa käyttäen, eli kävellen tai kiipeillen. Esimerkiksi autoja tai autoteitä alueella ei näy.

Muille rannoille, saarille ja lomakohteisiin pääsee pitkähäntäveneellä.

Pitkähäntävene on yksi harvoista kulkuneuvoista Railaylle. Kuva: Flickr / jhecking

Lennot ja matkustus Railay Beachille

Railaylle voi matkustaa esimerkiksi Krabin kautta. Railay Beachille ei pääse bussilla tai autolla, vaan ainoa kulkuneuvo rannalle on vene. Lyhin veneyhteys Railaylle on Ao Nangista, mistä matka kestää noin vartin. Railaylle pääsee myös Krabin kaupungista, jolloin matka kestää alle tunnin.

Majoitusta sekä perheille että reppureissaajille

Railay Beachilta löytyy muutamia hotelleja. Majoituksen tasossa ja hinnassa löytyy valinnanvaraa ja majapaikkoja löytyy niin tasokkuutta kaipaaville pariskunnille ja perheille, kuin pienemmällä matkabudjetilla matkustaville reppureissaajille.

Matkat Railay Beachille

Railay Beach kuuluu esimerkiksi Tjäreborgin ja Finnmatkojen valikoimaan.

Lisätietoa:

Thaimaan virallinen matkailusivusto
Wikitravel.org/Rai Leh
Minnethaimaassa.com/Krabi

Kuvat: Flickr/ Dave_B_/Davidlohr Bueso, m.a.r.c., plusgood/Benjamin Vander Steen, jhecking