Rauhaa ja rantoja Rayongissa

Siinä missä villejä rantajuhlia ja loppumattomia aktiviteetteja kaipaavat matkailijat ovat löytäneet omat suosikkinsa Thaimaassa, on Rayong houkutellut rennon ja hiljaisen rantalomailun ystävät puolelleen.

Lepoa ja retkikohteita

Thaimaan vilkkaiden ja alati puuhakkaiden lomakohteiden vastapainoksi maasta löytyy myös rauhaa rakastaville sopivia lomakyliä ja lähes autioita pikkusaaria. Yksi tällainen rauhallisen rantalomailun tyyssija – hyvillä palveluilla varustettuina – on merenrantaprovinssi Rayong.

Thaimaan itäosassa sijaitsevassa Rayongissa pääosassa ovat lepo ja leppoisuus. Rannikkoalue sopii lomakohteeksi erityisen hyvin esimerkiksi lapsiperheille ja sellaisille lomailijoille, jotka kaipaavat rantalomansa ennen kaikkea omaa rauhaa ja rantoja. Rayongin siistit hotellialueet ja kilometrien mittaiset rantaosuudet sopivat helppoon rantalomailuun. Suositun Rayong Beachin tuntumasta löytyvät niin hotellit kuin monet muut matkailijan kaipaamat peruspalvelut.

Lapsi tutustuu norsuun rannalla. Kuva: Flickr/griffhome/Tim Griffin

Yksi Rayongin alueen keskeisistä paikoista on pieni Ban Phen kylä, missä matkailija voi nauttia tunnelmasta ja ravintoloista. Kylästä myös lähtevät läheiselle Koh Sametin saarelle suuntaavat lautat. Kalastajakylää suurempi Rayongin kaupunki puolestaan sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Ban Phesta. Täältä löytyy alueen kattavin ostos- ja viihdetarjonta.

Erilaisia retkikohteita on Rayongin alueella tarjolla runsaasti, ja retkeillä voi esimerkiksi Kwaijoelle tai luonnonpuistoihin. Lähistöllä sijaitsevasta Chantaburin kaupungissa on paljon nähtävää kulttuurinnälkäiselle, ja kaupungista löytyvät myös kuuluisat jalokivimarkkinat. Lautalla tai veneellä voi lähteä vierailemaan lähisaarille, eivätkä esimerkiksi Koh Sametin pehmeät hiekkarannat sijaitse kaukana.

Rayong on moniin muihin Thaimaan lomaparatiiseihin verrattuna edullinen kohde.

Kun nälkä yllättää. Kuva: Flickr/griffhome/Tim Griffin

Kaupunki on ostoselämän keskus

Suuren suuria shoppailumahdollisuuksia Rayongin alueelta ei löydy. Parhaimmat ostospaikat sijaitsevat Rayongin kaupungissa, ja esimerkiksi Ban Phen lähellä järjestetään markkinat, missä on tarjolla ruokaa ja pikkutavaraa.

Suurempien ostosvalikoimien perässä voi retkeillä esimerkiksi muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitsevan Pattayan hulinaan. Mikäli mahdollista, Rayongin lomaan kannattaa liittää päivä tai pari Bangkokissa, missä ostoskassit täyttyvät helposti.

Ravintoloita rannalla

Ravintoloita Rayongissa sijaitsee jonkin verran. Hotellien tarjontaan kyllästyneelle matkailijalle ruokapaikkoja löytyy esimerkiksi Ban Phenin kalastajakylästä. Rannalle levitettyjen ravintolapöytien äärellä illallista voi nauttia eksoottisen idyllisesti.

Vilkas yöelämäkään ei riko Rayongin rauhaa, joten villeistä rantajuhlista haaveilevan kannattaa suunnata johonkin muuhun lomakohteeseen Thaimaassa.

Vene Koh Sametilta. Kuva: Flickr/zhaffsky

Liikkuminen Rayongissa

Rayongin alueella eri rantojen, kylien ja kaupunkien välillä voi liikkua edullisesti esimerkiksi lavataksilla tai bussilla. Lavataksilla matka esimerkiksi hotellilta alueen kyliin maksaa keskimäärin euron tai pari.

Lähisaarille pääsee venekyydillä ja lautoilla. Koh Sametille on lauttayhteys Ban Phestä.

Pidemmillä matkoilla linja-autot ovat varteenotettava kulkupeli. Pattayalle kertyy matkaa noin 60 kilometriä ja Bangkokiin noin 200 kilometriä.

Lennot ja matkustus Rayongiin

Suomesta ei ole suoria lentoja Rayongiin. Lomakohteeseen saavutaan usein Bangkokin kautta, mistä matka jatkuu linja-autolla Ban Phehen. Matkaa Bangkokista Rayongiin on noin 200 kilometriä ja matka kestää noin 3-4 tuntia.

Hotelleissa valinnanvaraa

Pitkin Rayongin rannikkoa löytyy valinnanvaraa hotellien ja majapaikkojen suhteen. Lähellä rantaa ja palveluita sijaitsevia majapaikkoja löytyy esimerkiksi Ban Phen kylän lähistöltä.

Alueella on tarjolla perinteisiä lomahotelleja, ylellisiä kylpylähotelleja, bungaloweja sekä vaatimattomia pikkuhotelleja. Esimerkiksi lapsiperheille on tarjolla hyviä vaihtoehtoja. Majoitusta löytyy myös läheisiltä saarilta.

Matkat Rayongiin

Matkoja Rayongiin tarjoavat esimerkiksi Finnmatkat, Tjäreborg ja Aurinkomatkat.

Lisätietoa:

Tourism Thailand / Rayong
Wikitravel/Rayong

Kuvat: Flickr/ thrillseekr, griffhome/Tim Griffin, griffhome/Tim Griffin, zhaffsky