Rauhallinen Khao Lak

Khao Lakin rannikkoalue on rauhallisen rantalomailun tyyssija. Kilometrien mittaisten rantahietikoiden lisäksi kohteesta löytyy myös ohittamattomia sukelluskohteita ja viidakkoseikkailuja luonnonpuistoissa.

Rantahiekkaa ja viidakkoa

Thaimaan länsirannikolla Phuketin pohjoispuolella sijaitseva Khao Lak tunnetaan erityisesti rannoistaan ja sukellusmahdollisuuksistaan. Vehreän sademetsän reunustama kohde sopii rauhallisuutensa vuoksi hyvin myös esimerkiksi perhelomalle.

Lapsia rannalla. Kuva: Flickr/adrianol/Adrian Oliver

Leppoisan rantalomailun ystäville on Khao Lakissa tarjolla kilometreittäin rantahiekkaa: valita voi joko sen suurimman ja suosituimman rannan tai hiljaisemman ja syrjäisemmän hiekkakaistaleen. Suosituimpia Khao Lakin rannoista lienevät Nang Thongin ja Bang Niangin hiekkarannat, joiden tuntumasta löytyy myös paljon hotelleja. Muita rantoja ovat esimerkiksi Pakweep, Bangsak ja Khuk Khak.

Vaikka siihen onkin hyvät mahdollisuudet, luonnonystävät eivät Khao Lakissa jää vain makoilemaan rannoille, vaan suuntaavan myös viidakkoretkille. Khao Lak on nimetty viereisen Khao Lak Lamrun -kansallispuiston mukaan, joka tarjoaa mukavasti retkeilymahdollisuuksia. Toinen hyvä kohde patikoinnista innostuneille on noin 70 kilometrin päässä sijaitsevaan Khao Sokin kansallispuisto.

Khao Lakissa voi kokeilla elefanttivaelluksia. Kuva: Flickr/Tran's World Productions

Sukeltamiseen on Khao Lakissa erittäin hyvät mahdollisuudet. Suosittu sukelluspaikka ovat läheiset Similanin saaret, jotka ovat yksi Thaimaan ja jopa koko maailman parhaista sukelluskohteista. Yhdeksän saaren ympäristössä sukeltaja voi ihailla esimerkiksi koralleja, lukemattomia kalalajeja sekä kilpikonnia. Khao Lakissa toimii myös suomalainen Raya Divers -sukelluskeskus, joka tekee retkiä saarille.

Markkinaostoksia ja ravintoloita

Khao Lakin alueella sijaitsee jonkin verran kauppoja ja esimerkiksi Bang Niangin kylässä järjestetään suositut markkinat. Markkinat löytyvät myös 30 kilometrin päässä sijaitsevasta Takuapasta. Suurempien ostosmahdollisuuksien perässä kannattaa kuitenkin tehdä päiväretki Phuketiin.

Ravintoloita puolestaan löytyy paljon niin rantojen tuntumasta kuin keskustasta. Tarjolla on sekä perinteistä thairuokaa että kansainvälisiä makuja.

Hotelli Khao Lakissa. Kuva: Flickr/Kullez

Villimmät juhlat löytyvät Phuketista

Khao Lak on yöelämältään verrattain hiljainen kohde, jossa illanvietot ovat keskittyneet hotelleihin ja ravintoihin, sekä muutamiin keskustan baareihin. Vilkkaammasta iltaelämästä kiinnostunut matkailija voi suunnata esimerkiksi naapurikaupunki Phuketin hulinaan.

Liikkeelle lavataksilla ja veneellä

Khao Lakissa voi liikkua esimerkiksi songtaew-lavataksilla tai bussilla. Khao Lakin alueella songtaew-matka maksaa pari kolme euroa.

Noin 80 kilometrin päässä sijaitsevaan Phuketiin pääsee bussilla ja matka maksaa pari euroa. Saaristossa liikkumavälineitä ovat lautat ja pitkähäntäveneet.

Mönkijäajelua Khao Lakissa. Kuva: Flickr/adrianol/Adrian Oliver

Lennot ja matkat Khao Lakiin

Khao Lakiin lennetään pääasiassa Phuketin lentokentän kautta. Lennot Suomesta Thaimaahan kestävät noin 11-12 tuntia.

Phuketin kenttä sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Khao Lakista, minne matka jatkuu esimerkiksi bussilla. Bussimatka Phuketista Khao Lakiin kestää noin pari tuntia.

Monentasoista majoitusta

Kohteessa on tarjolla paljon eritasoista majoitusta edullisista motelleista perhe- ja luksushotelleihin. Khao Lakissa sijaitsee esimerkiksi paljon tasokkaita resortteja sekä kylpylöitä, mutta myös edullisia bungaloweja.

Hotellit sijaitsevat usein pieninä keskittyminä rantojen tuntumassa. Suosituin alue lienee Nang Thong Beach.

Matkat Khao Lakiin

Matkoja Khao Lakiin järjestävät Aurinkomatkat, Tjäreborg ja Finnmatkat.

Lisätietoa:

Rantapallo/Khao Lak
KhaoLak.com
KhaoLakAdvisor.com
TheBestBeach.com.au/Khao Lak
Raya Divers

Kuvat: Flickr / Tran’s World Productions, Adrian Oliver,Tran’s World Productions, Kullez, Adrian Oliver