Rentoa rantaelämää Koh Changilla

Koh Chang on ihanteellinen matkakohde niille, jotka eivät välitä villeistä iltajuhlista vaan kaipaavat lomaansa viidakkoretkiä, snorklausta ja rentoa rantaelämää.

Hienoja rantoja ja merenalaisia maisemia

Koh Chang eli Elefanttisaari on Siaminlahdella sijaitseva lomailusaari ja Thaimaan toiseksi suurin saari heti Phuketin jälkeen. Lomakohde sijaitsee noin 300 kilometrin päässä Bangkokin kaakkoispuolella lähellä Kambodzhan rajaa. Sen matkailun kannalta keskeisimpiä alueita ovat Hat Sai Khao eli White Sands Beach, Klong Prao ja Hat Ta Nam eli Lonely Beach.

Rannat ovat monelle se pääasiallinen syy suunnistaa juuri Koh Changille ja saaren suosituimmat rannat löytyvät länsirannikolta. Täältä löytyvät esimerkiksi saaren suosituin rantakohde White Sands Beach ja saaren pisin ranta Klong Prao. Muita länsirannikkoa reunustavia rantakaistaleita ovat esimerkiksi Lonely Beach ja Bang Bao.

Koh Chang ja sen läheisyydestä löytyvät pikkusaaret ovat mainio paikka snorklaukselle ja sukeltamiselle. Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä on epäilemättä Mu Ko Changin merellinen kansallispuisto, joka kattaa 650 neliökilometrin alueen ja 52 saarta, joihin myös Koh Chang lukeutuu.

Ranta Koh Changissa. Kuva: Flickr/contibull

Lähellä luontoa

Vesileikkien ohella myös luontoretkeilyn mahdollisuudet ovat Koh Changissa mitä mainioimmat, sillä suurinta osaa alueesta peittää vihreä sademetsä. Maisemiin voi tutustua esimerkiksi elefanttisafarilla tai patikoimalla. Retkikohteekseen voi valita esimerkiksi Klong Plun tai Klong Nuengin vesiputouksen.

Pitkähäntäveneillä tehtävät veneretket ovat saarella suosittua ajanvietettä ja kohdevaihtoehtojakin löytyy, sillä Koh Changia ympäröivät lukuisat pienemmät saaret. Suosittuja retkikohteita ovat esimerkiksi Koh Ngam, Koh Chang Noi ja Koh Rang.

Elefantin selässä. Kuva: Flickr/permanently scatterbrained/eric molina

Rajallisesti ostoksia, mukavasti ravintoloita

Vilkasta ostoskohdetta etsivälle matkailijalle Koh Chang ei ole oikea valinta, sillä ostosmahdollisuudet saarella rajoittuvat muutamiin kauppoihin ja tyypillisiin matkamuistoihin.

Kohteesta löytyy monenlaisia ravintoloita perinteisistä thairuokapaikoista kansainvälisiin ravintoloihin. Hinnat voivat olla hieman korkeammat kuin suuremmissa lomakohteissa. Ravintolatarjonta on runsaimmillaan White Sand Beachin alueella.

Rauhallinen yöelämä

Iltaelämä on Koh Changissa hyvin hiljaista, vaikka kasvava matkailu onkin tuonut tällä saralla eloa lomakohteeseen. Vilkkainta meno on vuoden suurimpien juhlien aikaan.

Liikkeelle songthaewilla ja pitkähäntäveneellä

Edullinen songthaew eli lava-auto on päiväsaikaan mainio kulkupeli. matkailija voi vuokrata käyttöönsä edullisesti myös moottoripyörän ja tarjolla on myös vuokra-autoja.

Saaristossa puolestaan kuljetaan lautalla ja pitkähäntäveneellä. Pitkähäntäveneen voi myös vuokrata käyttöönsä puolipäiväisesti tai vaikkapa koko päiväksi.

Kulkuneuvoja vuokralle. Kuva: Flickr/Kullez

Lennot Bangkokin kautta

Koh Changille matkustetaan Suomesta usein Bangkokin kautta, mistä matka jatkuu esimerkiksi lentäen Tratin lentokentälle tai bussilla. Tratin lentokenttä sijaitsee mantereen puolella, mistä loppumatka Koh Changille taittuu bussilla ja lautalla.

Hotellivalikoima laajenee

Koh Changissa on tarjolla niin pienellä budjetilla matkustaville sopivia majapaikkoja kuin helpolle perhelomalle kelpaavia hotelleja. Matkailijamäärien lisäännyttyä lomakohteeseen on kohonnut myös luksushotelleja ja hemmottelukylpylöitä. Laajimmillaan hotellivalikoima on suurimmissa lomakohteissa.

Matkat

Matkoja Koh Changille tarjoavat esimerkiksi Kaleva Travel, Tjäreborg ja Finnmatkat.

Lisätietoa:

Rantapallo.fi/Koh Chang
Tourismthailand.org/Koh-Chang
Wikitravel.org
Travelfish

Kuvat: Flickr/ Kullez, contibull, permanently scatterbrained, Kullez