Toistaiseksi tuntematon Khanom

Thaimaan kaakkoisosassa sijaitsevassa kalastajakylässä mieli voi levätä. Khanom on – ainakin toistaiseksi – kohtuullisen tuntematon lomakohde, jossa tarjolla on niin rauhaa, rantoja kuin viidakkoa, edullista hintatasoa unohtamatta.

Loikoilua rannalla

Nakhon Si Thammaratin provinssissa viidakon ja meren välissä sijaitsevasta Khanomista löytyvät eväät leppoisaan rantalomailuun ja luonnonläheiseen retkeilyyn. Khanomissa ei ole koettu samanlaista suurta turistiryntäystä kuin monissa muissa Thaimaan kohteissa, joten se sopii myös massaturismikohteita kartteleville matkailijoille.

Rantalomailijan silmää hivelee Khanomin 9 kilometriä pitkä Haad Na Dan eli Nadan Beach, jolla paikasta auringossa ei tarvitse kisailla vaan tilaa loikoiluun riittää kaikille. Hieman etelämpää löytyvä Haad Nai Plaon on sekin noin 10 kilometrin mittainen.

Vaalenpunaisten delfiinien jäljillä

Patikkaretki viidakkoon on mitä mainiointa ajanvietettä Khanomissa. Vehreyden keskellä voi tutustua monenlaisiin luonnon nähtävyyksiin. Tunnetuimpia alueen käyntikohteista ovat Krung Chingin vesiputoukset ja Khao Wang Thongin tippukiviluolat.

Khanomin ykkösnähtävyys ovat kuitenkin satuolennoilta kuulostavat vaaleanpunaiset delfiinit. Nämä erikoiset otukset elelevät Khanomin edustalla ja niitä voi käydä tervehtimässä veneretkillä, joita järjestetään Pratubinniemelle.

Veneretkien ohella meri tarjoaa myös muita ajanviettomahdollisuuksia. Esimerkiksi snorklaamiseen on Khanomissa hyvä tilaisuus ja sukellus- ja snorklausretkiä järjestetään lähialueille. Säännöllisen laivayhteyden päästä löytyy myös Koh Samuin hulina.

Rantaa Khanomissa. Kuva: Flickr / pellesten / Pelle Sten

Markkinoita ja edullista ruokaa

Ostosmahdollisuuksia löytyy Khanomista rajallisesti. Muutamien kauppojen lisäksi alueella järjestetään viikoittaiset markkinat. Laajempien ostosmahdollisuuksien perässä voi retkeillä esimerkiksi Koh Samuille tai Krabiin.

Ravintoloita Khanomista löytyy muutamia. Ruokalistoilla pääosaa esittävät usein merenantimet ja paikalliset maut. Hintatasoltaan Khanom on edullinen, eikä vatsan täyttävä illallinen usein maksa montaakaan euroa. Erityisen edullisia ovat katukeittiöt.

Illan hiljaisuutta

Khanomin yöelämä tarjoaa lähinnä rauhaa ja hiljaisuutta. Leppoisasta kylästä ei löydy yökerhojen vilkkuvia valoja, joten villien iltajuhlien ystäville Khanom ei ole oikea kohde.

Vuokraskootteri käyttöön

Kätevästi Khanomin maisemissa liikkuu vuokraskootterilla. Menopelejä vuokraavia putiikkeja on tarjolla useampia. Julkista liikennettä Khanomissa ei ole.

Pidemmillä matkoilla esimerkiksi kaupunkien välillä voi liikkua esimerkiksi bussilla. Koh Samuille on Khanomista hyvät lauttayhteydet.

Lentokone Khanom Beachin yllä. Kuva: Flickr / Stephan Stansfield

Lennot ja matkustus Khanomiin

Vaikka aivan suoralla lennolla Khanomiin ei Suomesta pääsekään, on kalastajakylään hyvät matkustusyhteydet. Khanomiin voi saapua esimerkiksi Bangkokin, Krabin, Suratthanin tai Nakhon Sri Thammaratin lentokenttien kautta. Loppumatka taittuu esimerkiksi bussilla.

Majoitusta edullisesta luksukseen

Khanomiin on matkailun myötä noussut muutamia hotelleja, mutta alueen majoitustarjonta on kuitenkin verrattain rajallinen. Perinteisten hotellihuoneiden ohella majoittua voi rannalla sijaitsevissa bungaloweissa.

Khanomista löytyy myös suomalaisomisteinen kylpylähotelli Aava Resort & Spa, joka on Nadan Beachilla sijaitseva luksushotelli.

Lisätietoa:

Thaimaan virallinen matkailusivusto
Wikitravel
Aava Resort & Spa
Plaza.fi/Matkalaukku/Khanom
Thaimaassa.fi/Khanom

Kuvat: Flickr / jeeheon, pellesten/Pelle Sten, Stephan Stansfield