Thaimaan metropoli ja pääkaupunki Bangkok on mielenkiintoinen sekoitus modernia bisneskaupunkia ja eksoottista lomakohdetta. Suurien pilvenpiirtäjien kattohuoneistoista on lyhyt matka perinteisille jokimarkkinoille, ja koristeelliset buddhalaistemppelit tuntuvat elävän sulassa sovussa modernien länsimaisten lasirakennusten keskellä.

Bangkokin nähtävyydet, aktiviteetit ja retket

Suurkaupunkina Bangkok tarjoaa paljon tekemistä matkailijoille. Bangkok on kuuluisa ostoskaupunki ja tunnettu vilkkaasta yöelämästään, minkä lisäksi kaupungissa voi lomaansa viettää esimerkiksi golfkentillä, huvipuistoissa ja kulttuurikohteissa.

Bangkokissa on paljon nähtävää erityisesti kulttuurinnälkäiselle. Kaupungin historiallisesta keskustasta, Rattanakosinista, löytyvät esimerkiksi kuninkaan palatsi ja Wat Pho:n temppeli. Wat Pho:n temppelialueella kannattaa käydä ihastelemassa esimerkiksi 46 metriä korkeaa Buddhan patsasta.

Bangkokista on helppo tehdä retkiä eri puolille Thaimaata. Matkanjärjestäjien valikoimista löytyy monia retkiä, minkä lisäksi kaupungista on hyvät juna-, bussi- ja lentoreittiyhteydet muualle maahan. Bangkokin pakettimatkaan voi usein liittää myös rantaloman jossakin Thaimaan rantalomakohteessa.

Bangkokin kuninkaallisen palatsialueen temppeleitä. Kuva: Christian Haugen

Ostokset ja ravintolat

Bangkok tunnetaan monipuolisena ja edullisena ostoskaupunkina. Bangkokin ostoskulttuurin siimeksestä löytyykin lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Tarjolla on suuria ostoskeskuksia, jotka pursuavat muotiliikkeitä ja kansainvälisiä ketjuja, sekä perinteisiä katumarkkinoita, joiden tarjonta vaihtelee merkkituotteiden huonolaatuisista kopioista kauniisiin kankaisiin ja koruihin.

MBK tavaratalo on monen Bangkokissa vierailevan shoppailijan pyhiinvaelluskohde. Kuva: Christian Haugen

Ostoskeskuksia löytyy esimeriksi Sukhumvitin alueelta ja katumarkkinoilla voi kierrellä esimerkiksi Patpongissa, Chatuchakissa ja Khao San Roadilla.

Ostospaikkojen ohella Bangkokin ravintolamaailma on todellinen runsaudensarvi. Ruokapaikkoja löytyy pienistä kadunvarsikioskeista hienostoravintoloihin. Hotellin aamiaisravintolan sijaan kannattaakin iltaisin valita jokin lähialueen ravintoloista. Ruuan tuoreudesta voi olla varma ainakin silloin, kun on itse valinnut tulevan kala-ateriansa pääraaka-aineen viereisestä akvaariosta.

Bangkokin tunnelmallisesta Chinatownista voi löytää ihan mitä vain. Kuva: Argenberg

Bangkokin yöelämä

Bangkokin kuuluisa ja hieman pahamaineinenkin yöelämä hakee vertaistaan. Kaupungista löytyy hiljaisia pubeja, laadukkaita ravintoloita ja vilkkaita yökerhoja lähes joka lähtöön. Myös prostituutio kukoistaa erityisesti turistialueiden laitamilla, vaikka lainvartijat ovatkin pyrkineet sitä kitkemään.

Suosittuja alueita yöelämän viettoon ovat esimerkiksi Silom, Ratchadaphisek ja turisteja pursuava Sukhumvit. Pahamaineinen Patpong on nyttemmin siistinyt ilmettään ja nykyisin kadun varsilta löytyy enemmänkin markkinakojuja tutkivia turisteja.

Upea näköala Bangkokin kaupungin ylle on yksi hyvä syy ruokailla Banyon tree -ravintolassa. Kuva: John_DL

Liikkuminen Bangkokissa

Taksi on luonteva tapa liikkua Bangkokin vilkkaassa keskustassa, sillä takseja on paljon ja ne ovat kohtuuhintaisia. Taksien suhteen kannattaa kuitenkin pitää myös varansa, ettei tule huijatuksi ja väärin veloitetuksi. Luotettavinta on varata taksi etukäteen hotellin kautta tai napata sellainen kadulta.

Bangkokin keskustassa voi liikkua myös Skytrain-junalla ja metrolla, joita kannattaa aina tilaisuuden tullen hyödyntää. Junat ovat ilmastoituja, mukavia ja kohtuuhintaisia, eivätkä läheskään niin ruuhkaisia kuin Bangkokin kadut.

BTS skytrain liikennöi korkealla Bangkokin pilvenpiirtäjien välissä. Kuva: Argenberg

Bangkokin vilkkaita katuja voi kartoittaa myös perinteisen tuk tukin kyydissä. Kolmipyöräiset mopot ovat edullinen kulkupeli, mutta kohteesta ja hinnasta kannattaa aina sopia etukäteen. Mikäli uskaltautuu itse kuljettajaksi Bangkokin liikenteen sekaan, voi esimerkiksi hotellihenkilökunnan avustuksella vuokrata itselleen skootterin ja huristella sillä nähtävyydeltä toiselle.

Lennot Suomesta Bangkokiin

Bangkok on Thaimaan lentoliikenteen solmukohta ja kaupungista on hyvät lentoyhteydet muualle Thaimaahan ja koko maailmaan.

Bangkokissa on kaksi lentokenttää. Noin 25 kilometrin päässä Bangkokista sijaitsevalta Suvarnabhumin kansainväliseltä lentokentältä operoidaan osa kotimaan lennoista sekä kaikki kansainväliset lennot Bangkokiin. Esimerkiksi Finnairilla on päivittäin suoria lentoja Suvarnabhumin kentälle.

Don Muangin lentokenttä puolestaan operoi osan Thaimaan kotimaan lennoista ja tällä kentällä toimii esimerkiksi kotimaan liikennettä hoitavia halpalentoyhtiöitä.

Bangkokin hotellit

Bangkokin hotellitarjonta on monipuolinen kattaus halpoja hostelleja ja laadukkaita viiden tähden hotelleja. Majoitusta saa todella edullisestikin pienistä B&B-periaatteella toimivista majapaikoista, mutta aina kannattaa etukäteen varmistaa, että kyseisessä huoneessa on toimiva ilmastointi. Bangkokissa on tarjolla myös todella laadukkaita majapaikkoja ja kansainvälisten hotelliketjujen hotelleja.

Useimmat hotelleista sijaitsevat Sukhumvitin alueella. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin ja Sukhumvitilta löytyvät myös useimmat kauppakeskukset.

Pakettimatkat Bangkokiin

Pakettimatkoja Bangkokiin järjestävät esimerkiksi Aurinkomatkat, Tjäreborg ja Finnmatkat. Bangkok kuuluu matkatoimistojen talvikauden valikoimaan.

Finnmatkoilla voi Bangkokin lomaan yhdistää rantaloman esimerkiksi Hua Hinissä, Naklua Beachilla, Koh Sametissa tai Koh Changissa. Tjäreborgin yhdistelmälomalla voi kaupunkilomaan liittää lomailun Koh Samuissa, Koh Sametissa, Pattayassa, Cha-Amissa tai Hua Hinissä.

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

 1. Bangkok ihana sekasortoinen kaupunki. Naisena uskallan kulkea yksin ja löytyy ostospaikat helposti.
  Olen käynyt perheen kanssa neljäkertaa eikä ole tarvinnut pelätä mitään.Nyt suunnitelen jälleen lähtöä kauniiseen maahan.

 2. Hei,

  nimeni on Kaisa ja työskentelen kansainväliselle rahoitusalan yritykselle. Kampanjassamme palvelujemme promotoimiseksi olemme olleet yhteyksissä useisiin suomalaisiin matkailuun liittyviin nettisivuhin. Olemme tarjonneet sivuille ilmaiseksi materiaalia, joka sisällöltään on vastannut sivuston tarpeita ja ollut suunnattuna sen kohderyhmälle.

  Nämä artikkelit ovat sisällöltään informatiivisia, eivät kaupallisia. Yrityksemme nimeä ei jutuissa tarvitse mainita. Vastapainoksi toivoisimme, että laittaisitte omilta sivuiltanne linkin meidän kotisivuillemme.

  Jos tämänkaltainen yhteistyö kiinnostaa teitä, ottakaa toki yhteyttä.

  Ystävällisin terveisin,

  Kaisa

 3. Lähde Str33ts työharjoitteluun Thaimaahan!

  Olemme Suomalainen koulutusohjelmiin erikoistunut organisaatio (str33ts.com) ja järjestämme tällä hetkellä työharjoitteluohjelmia (kesto 8-24 vkoa) Thaimaassa yhdessä paikallisten yhteistyöyritystemme sekä Bangkok Suvarnabhumi Collegen kanssa.

  Tässä voimassa olevat harjoitteluohjelmat:

  99th Street for Tourism and Hospitality Program
  88th Street for Business and Industrial Management Program
  77th Street for Architecture, Design, Engineering and Technology Program

  Orientaation jälkeen opiskelija siirtyy suorittamaan itse työharjoittelua opiskelijan valitsemassa työharjoittelupaikassa.

  Voit tutustua ohjelmiimme lisää kotisivuiltamme.

  Varaa työharjoittelupaikkasi jo tänään!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *