Krabin provinssi on yksi Thaimaan suosituimmista matkailualueista. Upeat maisemat, luonnonpuistot, saaret, seikkailumahdollisuudet, kauniit rannat ja kirkas Andamaanien meri tekevät siitä ideaalin lomakohteen monenlaiseen lomanviettoon.

Suosituimpia lomakohteita Krabissa ovat vilkas Ao Nang, rauhallisempi Koh Lanta ja valkeahiekkainen Klong Muang Beach.

Ton Sai -ranta Krabin provinssissa. Kuva: AnnieGreenSprings

Krabin parhaat nähtävyydet, aktiviteetit ja retket

Krabin rannat ja ympäröivä saaristo tarjoavat monia upeita retkikohteita. Thaimaan pienet saaret ovat kuin mereen ripoteltuja vehreitä keitaita, jotka tarjoavat lomalaiselle ohittamattoman mahdollisuuden sukeltamiseen ja auringonpalvontaan. Saariston suosituimpia retkikohteita ovat esimerkiksi Chicken Island, Koh Boda sekä kaikki paratiisisaaren tuntomerkit täyttävä Koh Phi Phi –saari. Pienille saarille pääsee mantereen lomakohteista kätevästi pitkähäntäveneillä tai laivalla. Päiväretken arvoisia ovat myös Railay Beachin sademetsien reunustamat upeat hiekkarannat, joille on niin ikään saavuttava pitkähäntäveneellä.

Krabissa kannattaa myös kierrellä nähtävyyksillä, sillä alueelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Esimerkiksi Krabin kaupungissa voi vierailla Wat Tham Seuan tiikeritemppelissä, josta on upeat maisemat yli kaupungin ja sademetsän. Käärmefarmit, elefanttisafarit ja buddhalaistemppelit tarjoavat tekemistä jokaiselle lomapäivälle.

Ihmiskäden jälkeen jättämien rakentamien lisäksi Krabin alueelta löytyy paljon myös luonnon muovaamia nähtävyyksiä. Luonnonpuistojen vehreät maisemat vesiputouksineen, Khao Khanap Namin vuoret, Khanab Namin kalliomuodostelma sekä Krabin ja Railay Beachin välimaastossa sijaitseva fossiiliranta ovat vasta alkua. Meren pinnan alta löytyy merikilpikonnia, laivan hylkyjä ja luolamuodostelmia, joten Krabi kirkkaine vesineen on erinomainen lomakohde sukeltajille ja snorklaajille.

Ton Sai- ja Railay-rannat lahdenpoukamassa. Kuva: Waypoint-zero

Ostokset ja ravintolat Krabilla

Thaimaa on tunnetusti edullinen ostosmaa. Krabi kaupungissa shoppailupuoli hoituu helposti ostoskaduilla, kuten Maharatilla ja Utarakitilla. Perinteisten kojujen lisäksi tarjolla on länsimaisia ketjuliikkeitä. Ao Nangissa puolestaan rantakatu on pullollaan kauppoja, kojuja ja räätäleitä. Tarjolla on paljon ostettavaa värikkäistä kankaista eksoottisiin hedelmiin.

Erityisesti Krabin kaupungissa ravintolavalikoima on monipuolinen ja tarjolla on niin hienoja thairavintoloita ja kansainvälisiä ravintolaketjuja kuin pieniä katukeittiöitä. Ao Nangissa ravintoloita löytyy esimerkiksi rantakadulta, missä perinteisten thairavintoloiden rinnalle ovat nousseet myös länsimaiset ravintola- ja pikaruokaketjut.

Krabin rauhallinen yöelämä

Krabin provinssissa yöelämän runsaus riippuu paljolti lomakohteesta, mutta yleisesti ottaen iltaelämä ei ole yhtä vilkasta kuin Thaimaan suurimmissa kaupungeissa. Krabin kaupungista löytyy runsaasti baareja ja monia diskoja, mutta pienemmissä ja hiljaisemmissa kohteissa, kuten pikkusaarilla, yöelämä on vähäistä.

Liikkuminen Krabilla

Kätevin tapa liikkua Krabin alueella ovat taksi, bussi, vuokra-auto tai skootteri, sekä saaristossa pitkähäntävene tai laiva. Esimerkiksi noin 180 kilometriin päässä sijaitsevaan Phuketiin on vakituisia bussiyhteyksiä Krabin linja-autoasemalta. Phuketiin ja Bangkokiin on myös säännöllistä laivaliikennettä.

Lähiliikenteessä kätevimpiä kulkuneuvoja ovat taksit ja moottoripyörätaksit, joita kulkee suosittujen turisti- ja käyntikohteiden välillä säännöllisesti.

Lennot Krabiin

Krabin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Krabin kaupungin keskustasta ja 40 kilometrin päässä Ao Nangista, joten saapuminen alueelle on lentäen helppoa. Kansainvälisten lentojen ohella kentältä operoidaan myös maan sisäisiä lentoja. Thai Airways ja Air Asia järjestävät päivittäisiä lentoja Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin ja kansainvälisiä lentoja operoidaan etenkin muualle Aasiaan.

Krabin majoitustarjontaa Railayssa. Kuva: ssedro

Krabin hotellit

Krabi on suosittua matkailualuetta, joten myös hotellien taso on lomakohteissa korkea. Esimerkiksi Ao Nangissa voi valita monien luksushotellien, perhehotellien ja budjettimajoituksen joukosta itselleen sopivan majoitusvaihtoehdon. Koh Lanta puolestaan on jo kauan ollut lapsiperheiden suosikkikohde myös hotellien puolesta.

Matkat Krabille

Lomamatkoja Krabille tarjoavat esimerkiksi Tjäreborg ja Finnmatkat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *