Thaimaahan suuntaavien lentojen metsästäjää saattaa kohdata runsauden pula. Lentoja löytyy monilta lentoyhtiöiltä ja matkatoimistoilta. Mutta minkälaiset lennot kannattaa valita, suorat vai välilaskulliset? Miten paljon lennot maksavat?

Suosittu Thaimaa

Thaimaa on yksi suosituimmista matkailumaista, johon suuntaa miljoonia matkailijoita vuosittain. Thaimaan lennot ovat syystäkin suosittuja ja tarjonta runsasta.

Thaimaan pääkaupunki Bangkok ei kuitenkaan ole vain lomalentojen etappi, vaan yksi Aasian lentoliikenteen solmukohdista, josta on hyvät jatkoyhteydet Thaimaan muihin kaupunkeihin ja muualle Aasiaan. Euroopasta Bangkokiin järjestetään niin nopeita suoria lentoja, lomalentoja kuin välilaskuja sisältäviä halpalentoja.

Suoria lentoja ja välilaskuja

Suorat lennot ovat nopea tapa matkustaa Thaimaahan ilman välilaskuja ja turhaa odotusta lentokentillä. Suomesta suoria lentoja Thaimaahan lentää Finnair. Finnairilla on päivittäisiä lentoja Helsingistä Bangkokiin, minkä lisäksi Thaimaahan on suoria lomalentoja. Suorilla lomalennoilla pääsee nykyisin Bangkokin lisäksi esimerkiksi Phuketiin.

Suorien lentojen huono puoli löytyy hinnoista: suorat lennot ovat usein huomattavasti hinnakkaampia kuin välilaskun sisältävät lennot. Budjettimatkailija valitseekin ennemmin Alankomaiden, Ruotsin, Saksan tai Itävallan suurien kaupunkien kenttien kautta kulkevan halpalennon. Välilaskuja saattaa lennon aikana olla useampikin ja odotusajat voivat venyä pitkiksi, mutta hinnat ovat paljon edullisempia kuin suorilla lennoilla.

Lentoliput Thaimaahan

Lentolippuja Thaimaahan voi vertailla ja ostaa matkatoimistoista, puhelinpalveluista sekä internetissä toimivilta sivustoilta. Lentoja Thaimaahan järjestävät ja välittävät esimerkiksi:

Finnair www.finnair.fi
Ebookers www.ebookers.fi
Supersaver www.supersaver.fi
Rantapallo www.rantapallo.fi/lennot
Momondo www.momondo.fi

Matkustusajankohdat ja hinnat

Lentolippujen hinnat vaihtelevat suuresti matkustusajankohdan mukaan ja joustavuus matkustuspäivissä auttaa löytämään edullisia lentoja. Suositumpaan matkustusaikaan joulukuusta maaliskuuhun lentojen saaminen Bangkokiin voi olla vaikeaa ja kallista etenkin lyhyellä varoitusajalla.

Kuumimman matkailusesongin aikana matkustavien kannattaakin tehdä lentovaraukset hyvissä ajoin etukäteen. Tämä pätee myös lentomatkustukseen yleensä, eli ajoissa liikkeellä oleva varaaja voi saada liput huomattavastikin edullisemmin.

Seuraavana on kuukausittaisia hintaesimerkkejä turistiluokan lennoista Thaimaahan. Esimerkkihinnoissa on käytetty Ebookersin hintakalenterin lentoja Helsingistä Bangkokiin. Esimerkeissä on käytetty jokaisen kuukauden kahdelle viimeiselle viikolle kolmen päivän joustolla ajoittuvien meno-paluulippujen edullisimpia ja kalleimpia hintoja. Haku on toteutettu touko-kesäkuun taitteessa 2013.

Kesäkuu 2013: edullisin 681 euroa, kallein 925 euroa.
Heinäkuu 2013: edullisin 781 euroa, kallein 1010 euroa.
Elokuu 2013: edullisin 594 euroa, kallein 929 euroa
Syyskuu 2013: edullisin 583 euroa, kallein 754 euroa
Lokakuu 2013: edullisin 664 euroa, kallein 850 euroa
Marraskuu 2013: edullisin 733 euroa, kallein 828 euroa
Joulukuu 2013: edullisin 829 euroa, kallein 1215 euroa
Tammikuu 2014: edullisin 671 euroa, kallein 830 euroa.
Helmikuu 2014: edullisin 671 euroa, kallein 865 euroa.
Maaliskuu 2014: edullisin 671 euroa, kallein 770 euroa
Huhtikuu 2014: edullisin 741 euroa, kallein 754 euroa

Vastaavanlainen haku on toteutettu myös vuonna 2011.

Maaliskuu 2011: edullisin 687 euroa, kallein 990 euroa
Huhtikuu 2011: edullisin 847 euroa, kallein 1247 euroa
Toukokuu 2011: edullisin 613 euroa, kallein 716 euroa
Kesäkuu 2011: edullisin 640 euroa, kallein 733 euroa
Heinäkuu 2011: edullisin 823 euroa, kallein 1037 euroa
Elokuu 2011: edullisin 671 euroa, kallein 870 euroa
Syyskuu 2011: edullisin 628 euroa, kallein 671 euroa
Lokakuu 2011: edullisin 628 euroa, kallein 753 euroa
Marraskuu 2011: edullisin 693 euroa, kallein 823 euroa
Joulukuu 2011: edullisin 628 euroa, kallein 877 euroa
Tammikuu 2012: edullisin 809 euroa, kallein 904 euroa.

Thaimaan kansainväliset lentokentät

Suurin osa Thaimaahan saapuvista ja maasta lähtevistä kansainvälisiä lennoista käyttää laskeutumis- ja lähtöalustanaan pääkaupunki Bangkokin lentokenttiä. Bangkok on myös Thaimaan sisäisen lentoliikenteen solmukohta, josta on hyvät yhteydet Thaimaan muihin kaupunkeihin ja kohteisiin.

Bangkokin kansainvälinen lentokenttä, Suvarnabhumin lentokenttä, operoi useimpia Thaimaan sisäisiä ja kansainvälisiä lentoja. Suvarnabhumin lentokenttä sijaitsee Samut Prakanissa, noin 25 kilometrin päässä Bangkokista.

Suvarnabhumin lentokentän verkkosivusto: www.suvarnabhumiairport.com

Suvarnabhumin lentokenttä korvasi käytössä Bangkokin Don Muangin kansainvälisen lentokentän vuonna 2006. Nykyisin Don Muang on avoinna helpottamassa Suvarnabhumin kentän ruuhkia, sekä Thaimaan sisäisillä halpalennoilla.

Don Muangin kansainvälisen lentokentän sivusto: www.donmuangairportonline.com

Bangkokin lisäksi Thaimaassa on muutamia muita kaupunkeja, joiden kentiltä operoidaan kansainvälisiä lentoja. Joistakin eurooppalaisista kaupungeista on suoria lentoja Phuketiin ilman välilaskua Bangkokissa, ja Chiang Main kansainväliseltä lentokentältä on lentoja moniin alueen pääkaupunkeihin. Kansainvälisiä lentoja ovat operoineet myös Chiang Rain, Hat Yain, Samuin ja Sukhothain lentokentät.

Thaimaahan ja Thaimaassa lentäviä lentoyhtiöitä

Thaimaan kansallinen lentoyhtiö on Thai Airways International, joka operoi myös monilla Thaimaan sisäisillä reiteillä.

Thaimaalaisia lentoyhtiöitä:
Air Asia (tytäryhtiö) www.airasia.com
Bangkok Airways www.bangkokair.com
Orient Thai Airlines www.orient-thai.com
Thai Airways International www.thaiairways.com
Nok Air www.nokair.com

Thaimaahan lentäviä kansainvälisiä lentoyhtiöitä joilta löytyy yhteyksiä myös Suomeen:

British Airways www.britishairways.com
KLM-Royal Dutch Airlines www.klm.com
Lufthansa Airlines www.lufthansa.com
SAS www.scandinavian.net

Lentäminen Thaimaassa

Thaimaan kaupungista ja lomakohteesta toiseen on nykyisin helppoa liikkua lentämällä ja Thaimaassa lentäminen on yleisesti ottaen todella edullista. Lentokone onkin noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi etenkin pidemmillä matkoilla ja Bangkok on yksi maailman edullisimmista kaupungeista lentää. Hallinnon säännösten ja lentoyhtiöiden kiihkeän kilpailutilanteen vuoksi lentojen hinnat ovat pysyneet edullisina.

Yksi Thaimaan suurimmista lento-operaattoreista on Thai Airways International, joka lentää monia Thaimaan sisäisiä reittejä. Bangkokin lisäksi etenkin Phuketista, Chiang Maista ja Ko Samuilta on hyvät lentoyhteydet muihin Thaimaan kaupunkeihin ja kohteisiin.

Kuva: Flickr/Kuster & Wildhaber Photography

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *