Kuinka pitkään passin on oltava voimassa Thaimaan loman jälkeen? Tarvitseeko Thaimaahan matkustettaessa viisumia? Mistä viisumeita saa? Monet käytännön kysymykset askarruttavat Thaimaahan suuntaavia lomailijoita. Tässä osiossa on tietoa Thaimaassa tarvittavista passeista ja viisumeista, sekä maahantulokäytänteistä.

Passi voi riittää

Suomen kansalaiselle riittää Thaimaan loman matkustusasiakirjaksi passi, mikäli maahan saavutaan lentokentän kautta ja matka kestää alle 30 päivää. Passiin lyötävä saapumisleima kannattaa tarkistaa. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta eli 180 päivää maahan saapumispäivästä ja passin täytyy olla ehjä. Myös lapsilla täytyy olla omat passit.

Maahantulo Thaimaahan

Thaimaa on suosittu lomakohde, joten matkustusasiakirjakäytänteet on pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisina tavallisen turismin helpottamiseksi. Suomalaiselle perusturistille passi on ainoa tarvittava asiakirja lyhyellä Thaimaan lomalla.

Thaimaahan saavutaan yleensä Bangkokin lentoasemalle, josta on jatkoyhteys lomakohteeseen. Lentoasemalla virkailija lyö passiin saapumisleiman, joka oikeuttaa 30 päivän oleskeluun Thaimaassa. Mikäli Thaimaahan saavutaan lentokoneen sijasta maitse tai meriteitse, viisumiton oleskeluaika on vain 15 päivää.

Yli 30 päivän oleskeluun Thaimaassa täytyy hakea turistiviisumia. Turistiviisumiin voi ostaa useamman maahantulon, mikäli lomalla on tarkoitus käydä myös naapurimaissa.

Viisumi pidempään oleskeluun

Yli 30 vuorokautta kestävät Thaimaan matkat vaativat viisumin ostoa. Viisumia tarvitaan myös silloin, jos matkustaja on ostanut pelkän menolennon Thaimaahan, eikä hänellä ole esittää paluulentolippua Helsinki-Vantaan lentokentän lähtöselvityksessä.

Turstiviisumilla maassa voi oleskella 60 päivää. Viisumi 1-3 maahantulolla on voimassa 90 päivää, minä aikana maahantulojen tulee tapahtua. Yli kolmen kuukauden maassaoloon vaaditaan oleskeluviisumia.

Viisumin hinta määräytyy maahantulojen perusteella. Vuodesta 2011 turistiviisumimaksu on 30 euroa/maahantulo.

Viisumin hakeminen

Viisumia voi hakea Thaimaan suurlähetystöistä sekä joidenkin edustajien ja matkanjärjestäjien kautta. Viisumihakemus lisukkeineen kannattaa palauttaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Paikan päällä anottuna käsittelyaika on 4 päivää, edustajan tai matkatoimiston kautta anottuna viikon ja postitse noin kolme viikkoa.

Täytetyn viisumihakemuksen ohessa on toimitettava myös passi, kopio passin kuvasivusta, 2 värillistä passikuvaa, matkavahvistus sekä tuore, alle kuukauden vanha tiliote. Tiliotteesta on käytävä ilmi tilin omistajan nimi ja sen saldona täytyy olla vähintään 500 euroa per henkilö tai 1000 euroa per perhe.

Viisumihakemus on syytä täyttää huolellisesti ohjeiden mukaan, sillä puutteellinen viisumihakemus estää viisumin saannin. Mahdollisen jatkoviisumin voi hankkia Thaimaassa.

Lisätietoja Thaimaan suurlähetystöstä

Lisätietoja viisumeista, viisumihakemuksista ja hakukäytänteistä saa matkatoimistojen ohella Thaimaan Suomen suurlähetystöstä.

Thaimaan suurlähetystö toimii osoitteessa Eteläesplanadi 22 C, 00130 Helsinki. Suurlähetystö on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–12. Suurlähetystön puhelinpalvelu vastaa numerossa 09 6122 6412 kello 13.00-16.30.

Lisätietoja saa myös Thaimaan suurlähetystön internetsivuilta www.thaiembassy.fi.

Kuva: Flickr/dierken

5 vastausta aiheeseen “Passi ja viisumi käytännöt”

  1. Hei,
    Viisumin liitteenä tiliote: Nykyiset summat ovat 500€ ja perheeltä 1000€.

  2. ensi kertalaiset matkustajat,jotka olette omatoimilomalla ja aiotte olla perillä thaimaassa 30 vrk.
    olkaa tarkkoina,millainen oleskeluleima teidän passeihinne lyödään lentoaseman tullissa.minä uskoin sen olevan 30 vrk.mutta kun olin poistumassa,huomasin.että minun olisi ollut poistuttava jo edellisenä päivänä-passissani oleskeluaika oli leimassa vain 28 vrk.jouduin kylläkin tarkastuspisteen takaosassa olevan virkailijan luo ja pelkäsin pahinta-hän kuitenkin löi leiman enempiä kyselemättä-kuulin koneessa vieruskaveriltani,että ensimmäisestä vuorokaudesta ei veloiteta.tämän jälkeen olen tilannut lentolippuni vain ollakseni ko maassa vain 28 vrk ja ei ole ollut ongelmia.

  3. Viisumihakemusta koskevat yksityiskohdat vanhentuneet. Syytä päivittää.

  4. Kuinkahan se on tällä hetkellä , montako valokuvaa , tiliotteen tarpeellisuus , ohjeita on useimillakin sivuitolla , kaikki erilaisia .Turistiviisumista on nyt kyse
    osaisiko kukaan kertoa nykypäivän tarpeellisuuden .

Kommentit on suljettu.