Pohjois-Thaimaassa sijaitseva Chiang Mai (tai Chiangmai) on Thaimaan toiseksi suurin kaupunki Bangkokin jälkeen. Korkean vuoriston syleilyssä viihtyvä historiallinen kaupunki ja sen lähialueet ovat pullollaan temppeleitä ja nähtävyyksiä. Chiang Maissa elelee nykyisin noin 170 000 asukasta, joten mikään Bangkokiin verrattava suurkaupunki se ei ole, mutta käytännössä väkimäärä on lisääntyneen turismin myötä paljon suurempi.

Chiang Main suosio turistien keskuudessa ei ole kasvanut suotta. Kaupungilla on pitkä, mielenkiintoinen ja kaikkialla näkyvä historia, joka on mielenkiintoisella tavalla sopusoinnussa modernisoituvan katukuvan kanssa. Chiang Mai on rauhallinen kaupunki, jossa lomaillessaan voi nauttia niin kulttuurin ja luonnon aarteista, shoppailusta kuin hyvästä ruuasta.

Chiang Main elefanttileirissä on syntymässä taiteilijan omakuva. Kuva: ckmck

Nähtävyyksiä ja retkiä Chiang Maissa

Chiang Main kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien määrä on hämmästyttävä. Chian Maissa ja sen lähialueilla on yli 300 temppeliä, joista merkittävimmät sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan. Chiang Main historiallinen keskus on muurien ja vallihaudan ympäröimä vanhakaupunki, jonka rajojen sisältä löytyvät myös alueen kenties merkittävimmät nähtävyydet.

Chiang Main kenties tunnetuin temppeli on 1300-luvun lopulla valmistunut Wat Phra Singh. Vanhojen muurien sisältä löytyy myös muita kuuluisia temppeleitä, kuten monia legendoja sisältävä Wat Chiang Mun. Mikäli turistien kansoittamat nähtävyydet eivät kiinnosta, voi matkailija aina suunnata jonkin vähemmän tunnetun temppelin rauhaan vanhan kaupungin ulkopuolelle.

Pohjois-Thaimaan maisemissa voi tehdä retkiä niin omin jaloin vaeltaen, elefantin selässä kuin taksin kyydissä, niin vuoristoon kuin viidakkoon. Esimerkiksi Chiang Main vieressä kohoavalle Doi Suthep –vuorelle voi joko patikoida tai autoilla, ja vaiva todella kannattaa. Doi Suthepilla sijaitsee upea buddhalaistemppeli Wat Phra That Doi Suthep, sekä kuninkaan talvipalatsi, Bhubing Palace. Chiang Maissa kannattaa retkeillä myös vehreän luonnon, riisiviljelysten, kuumien lähteiden ja utuiset vuorten äärelle, tai vaikkapa pitkin Me Kok-jokea.

Lautta Me Kok -joen vietävänä. Kuva: jchong

Ostoksia ja ravintolailtoja Chiang Maissa

Thaimaan toiseksi suurimmalla kaupungilla ja vuosisataisella kauppapaikalla on paljon tarjottavaa ostosrintamalla. Ikivanhojen kauppareittien varrella sijaitseva Chiang Mai on ollut läpikulku- ja kauppapaikka jo kauan, ja sen toreilla on myyty niin silkkiä kuin oopiumia. Nykypäivänä parasta ostosaikaa kaupungissa ovat viikonloput, jolloin torimyyjät reunustavat katuja värikkäine tarjottavineen. Chiang Main kojuista voi ostaa esimerkiksi käsitöitä, huiveja, nahkatuotteita, sateenvarjoja ja koruja. Maiseman pimetessä ja muiden kauppapaikkojen jo hiljetessä Chiang Main yöbasaarit vasta aloittelevat iltaansa.

Chiang Main ravintolatarjonta on monipuolinen. Katujen varsilta löytyvissä ruokakojuissa keitellään perinteisiä ja edullisia pohjois-thaimaalaisia ruokia, mutta kaupungista löytyy myös hienoja ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Chiang Main katukuvaa värittävät myös huipputrendikkäät ravintolat ja baarit etenkin Th Nimmanhaeminin alueella.

Chiang Main yöbasaarien tarjontaa. Kuva: abmiller99

Chiang Main yöelämä

Yöelämä Chiang Maissa ei kenties ole yhtä vilkasta kuin Bangkokissa, mutta vilkkaampaa kuin monissa muissa Thaimaan lomakohteissa. Chiang Maista löytyy viihdykkettä yökukkujille muun muassa pubeista, ravintoloista, trendikkäistä yökerhoista ja thaiboxing-otteluista.

Liikkuminen Chiang Maissa

Chiang Maihin pääsee niin bussilla, junalla kuin lentokoneella. Bangkokin linja-autoasemalta, Moh Chitilta, lähtee useita vuoroja kohti Chiang Maita päivittäin. Bussimatka kestää useampia tunteja, joten kannattaa valita hieman kalliimpi mutta ilmastoitu 1. luokan bussi tai VIP-bussi. Chiang Maihin on myös säännöllisiä junayhteyksiä Bangkokin Hualamphongin asemalta.

Itse kaupungissa ja sen lähialueilla hyviä liikkumavälineitä ovat paikallisbussin sijaiset, songthaewit, sekä taksit ja tuk tukit. Matkailija voi vuokrata käyttöönsä myös skootterin, mikäli uskaltautuu eteenpäin vyöryvän liikenteen sekaan.

Chiang Maissa sijaitseva Wat Chedi Luang -temppeli. Kuva: Christian Haugen

Lennot Chiang Maihin

Chiang Main kansainväliselle lentokentälle on säännöllisiä lentoyhteyksiä esimerkiksi Kuala Lumpurista ja Singaporesta. Moni halpalentolentoyhtiö operoi lentoja Chiang Maihin Thaimaan pääkaupungista Bangkokista ja yhteyksiä on useita päivittäin. Bangkokista Chiang Maihin operoivia lentoyhtiöitä ovat esimerkiksi Air Asia ja Bangkok Airways.

Chiang Main hotellit

Chiang Mai on noussut turistien suosioon viime vuosina ja se näkyy myös rakennustyömailla ja hotellien määrässä. Chiang Maissa matkailija voi valita sopivan majoitusvaihtoehdon monipuolisesta valikoimasta, sillä kaupungista löytyy niin suuria ja loistokkaita hotelleja, tyylikkäitä boutique-hotelleja kuin pienempiä hostelleja.

Matkat Chiang Maihin

Matkoja Chiang maihin järjestävät esimerkiksi Helin matkat, Kaleva Travel ja Kilroy Travels.

Vesiputous keskellä Chiang Main viidakkoa. Kuva: onourownpath.com

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

  1. Moi.Ekaa kertaa katselen sivuja.Heti pistää silmään ettei kerrota n. hintoja eikä välimatkoja.Just nehän kiinnostaa ja antaa jonkin käsityksen asioista.Kuvia voi katsoa mistä vaan.

  2. tiedättehän, että noiden norsujen maalauspuuhien takana on kovaa rääkkäystä ja eläimen alistamista, ennen kuin norsu saadaan maalamaan kuva kerta toisensa jälkeen niin kuin ihminen haluaa? Norsu ei osaa maalata noin luonnostaan, vaan se pakotetaan siihen usein äärimmäisen ikäviä voimakeinoja käyttäen. En siis lähtisi markkinoimaan tuollaisen puolesta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *