Loma on usein täynnä kokemuksia, mutta kaikki kokemukset eivät aina välttämättä ole miellyttäviä. Turvallisuudesta huolehtiminen on olennainen osa onnistunutta ja hyviä muistoja jättävää lomaa. Tässä osiossa on tietoa turvallisuudesta Thaimaassa, sekä lista tärkeistä puhelinnumeroista.

Thaimaa on turvallinen lomakohde

Thaimaa on yleisesti ottaen turvallinen matkailumaa, jossa turistien kohtaama vakava rikollisuus on vähäistä. Yleisimpiä turisteja vaanivia uhkia ovat taskuvarkaudet ja erilaiset huijaukset.

Thaimaata voi siis pitää turvallisena lomakohteena, mutta sekään ei ole rikollisuudesta täysin vapaa. Kuten mille tahansa lomamatkalle, myös Thaimaahan kannattaa hankkia matkavakuutus. Matkavakuutus korvaa sopimuksesta riippuen esimerkiksi varastettuja tavaroita ja sairaanhoitokuluja.

Vara ei kaada venettä

Turisti saattaa Thaimaassa joutua esimerkiksi taskuvarkaiden uhriksi, ja arvoesineistä onkin hyvä pitää erityistä huolta. Erityisesti ihmisvilinä ja joukkoliikenne, kuten bussit, laivat ja junat, ovat otollisia paikkoja ryöväreille. Passia ja muita arvotavaroita kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää hotellin tallelokerossa, ja passista on hyvä otattaa valokopio ennen matkaa.

Turistit voivat lomallaan joutua myös monenlaisten huijausyritysten kohteeksi. Tervettä järkeä kannattaa aina käyttää: mikäli jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se usein on juuri sitä. Myös luottokortin ja sen käytön suhteen on syytä olla varovainen. Kun maksaa luottokortilla, kannattaa pitää huolta että se on koko maksutapahtuman ajan näkyvillä.

Varkaudet ja väärinkäytökset eivät ole ainoa potentiaalinen uhka turisteille, sillä kuten missä tahansa suurkaupungissa tai suositussa lomakohteessa, myös Thaimaan kaupungeissa esiintyy huumausaine- ja väkivaltarikoksia. Muun muassa Bangkokissa, Pattayassa ja Phuketissa kannattaa pitää varansa erityisesti illan pimennyttyä. Esimerkiksi baareissa ja ravintoloissa ei juomia kannata jättää yksin, sillä joku saattaa sujauttaa lasiin huumausaineita. Mikäli juoma jää hetkeksikin vartioimatta, kannattaa suosiolla tilata uusi juoma.

Tärkeitä puhelinnumeroita

Ennen Thaimaan matkaa on puhelimeen hyvä tallentaa muutamia tärkeitä ja mahdollisesti hyödyllisiä puhelinnumeroita, kuten seuraavat paikalliset puhelinnumerot:

Hätänumero: 191

Turistipoliisi: 1155

Suomen suurlähetystö Bangkokissa: +66-2-250 8801 (asiakaspalvelu ma-to klo 08.00-15.15 ja pe klo 08.00-13.00), +66-81-824 9158 (päivystys hätätapauksissa)

Oman vakuutusyhtiön asiakaspalvelun puhelinnumero löytyy matkavakuutuskortista. Matkavakuutusyhtiölle on syytä soittaa aina varkauden tai sairastapauksen sattuessa.

Kuva: Flickr/Paul Trafford

3 vastausta aiheeseen “Onko Thaimaassa turvallista?”

Kommentit on suljettu.