Thaimaan pääkaupungin Bangkokin eteläpuolella sijaitseva Hua Hin on perinteikäs lomakohde. Ensimmäiset turistit saapuivat alueelle jo 1920-luvulla nauttimaan Thaimaan auringosta ja maisemista. Pitkäaikaisesta suosiostaan huolimatta Hua Hin on pysynyt verrattain pienenä ja rauhallisena lomakohteena, jonka viehätys perustuu etenkin rantoihin ja golfkenttiin.

Luonnonpuisto Hua Hinissä. Kuva: Rivard

Nähtävyydet, aktiviteetit ja retket

Hua Hinin ranta on omiaan auringonpalvonnalle. Samean veden ja huonon näkyvyyden vuoksi Hua Hin ei ole se paras kohde sukellusta ja snorklausta harrastaville, mutta alueelta löytyy lomailijoille monia muita aktiviteetteja. Hua Hin on hyvä kohdevalinta erityisesti golffareille. Hua Hinistä löytyy monia tasokkaita kenttiä, joista vanhin, Royal Hua Hin, perustettiin jo ensimmäisten turistien saapuessa 1920-luvulla. Royal Hua Hinin lisäksi kaupungin ympäristöstä löytyy kuusi tasokasta viheriötä.

Hua Hinissä riittää myös nähtävää. Tunnetuimmat nähtävyyden Hua Hinissä ovat kuninkaallisia palatseja: kuningas Rama VI:n palatsi Phra Ratcaniwet Marukkhathaiyawa ja kuningas Rama VII:n kesäpalatsi Klai Kangwo. Historiallisia maisemia ja temppeleitä löytyy myös 900 vuotta vanhasta linnoituskaupungista Phetchaburista.

Hua Hin on hyvä lähtökohta monille retkille ja erityisen otollinen retkikohde on Thaimaan pääkaupunki Bangkok. Retkivalikoimat vaihtelevat matkanjärjestäjän mukaan, mutta myös paikalliset matkanjärjestäjät organisoivat kierroksia nähtävyyksille ja sukellusretkiä merelle. Lomaansa voi viettää esimerkiksi risteilemällä Kwaijokea pitkin tai retkeilemällä apinatemppeleille.

Hua Hinin rannoilla on tarjolla ratsastusretkiä. Kuva: Vidar2010

Ostokset ja ravintolat

Hua Hinissä voi shoppailla niin moderneissa ostoskeskuksissa kuin perinteisillä markkinakaduilla, sekä piipahtaa räätäliliikkeissä teettämässä mittatilausvaatteita. Kaupungin keskustan kävelykatu muuttuu illan pimetessä yömarkkinoiden näyttämöksi. Markkinoilta voi ostaa matkamuistoja, tuoreita hedelmiä ja thaimaalaista pikaruokaa tuoksuvista kojuista.

Hua Hinissä on paljon eritasoisia ja -hintaisia ravintoloita. Erityisen hyvä maine Hua Hinillä on tuoreista kala- ja äyriäisruuistaan, joita on tarjolla erityisesti satama-alueen ravintoloissa. Laadukkaiden kalaravintoloiden ohella Hua Hinin ravintolamaailmasta löytyy myös ranskalaisia ja italialaisia keittiöitä.

Paikallinen viinitarha. Kuva: sherrattsam

Yöelämä

Ilta- ja yöelämän suhteen Hua Hin on hiljainen lomakohde.

Liikkuminen

Hua Hinissä ja kaupungin lähialueilla käytännöllisimpiä kulkuneuvoja ovat taksit ja tuk tukit. Lähialueita kauemmaksi suuntavilla matkoilla Hua Hinin hyvät juna- ja bussiyhteydet osoittavat arvonsa. Esimerkiksi Bangkokiin pääsee useilla bussi- ja junavuoroilla päivittäin. Matka Bangkokiin kestää noin viisi tuntia.

Lennot

Hua Hinin tuntumassa ei ole omaa lentokenttää, vaan lomalennot lentävät Bangkokin lentokentälle, mistä on jatkoyhteys Hua Hiniin.

Hotellit

Hua Hinissä on paljon keskitasoisia ja tasokkaita hotelleja, joista suurin osa sijaitsee kaupungin keskustassa. Kuuluisin Hua Hinin hotelleista on perinteikäs ja siirtomaatyylinen Hotel Sofitel Central. Keskustan ulkopuolelta löytyy pienimuotoisempia ja rauhallisempia majoitusvaihtoehtoja, sekä bungaloweja.

Matkat

Lomamatkoja Hua Hiniin tarjoavat esimerkiksi Aurinkomatkat ja Finnmatkat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *