Thaimaassa vierailee miljoonia turisteja vuosittain, mikä näkyy myös hotellien määrässä ja laadussa. Tässä osiossa käsitellään hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja Thaimaassa.

Hotellit Thaimaassa

Suosittuna turistikohteena Thaimaasta löytyy monipuolisesti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Thaimaasta löytyy sekä luksusluokan hotelleja, perhehotelleja, bungaloweja, keskihintaisia hotelleja että budjettimatkailijalle sopivia edullisia hostelleja. Erityisesti suurissa kaupungeissa ja suosituissa turistikohteissa hotellivalikoima on runsasta. Pienemmissä ja syrjäisemmissä kohteissa majoituksen taso ei yleisesti ottaen ole yhtä korkea kuin suurissa keskuksissa.

Thaimaan edullisimmat majapaikat ovat tasoltaan erittäin vaatimattomia hostelleja, mutta tarjolla on myös maailmanlaajuisten hotelliketjujen hotelleja sekä viiden tähden loistohotelleja. Hotelliyön hintaan vaikuttavat hotellin taso, sijainti, sekä matkustusajankohta. Edullisimmillaan majapaikan voi saada muutamalla eurolla per yö, kalliimpien hotellien veloittaessa useamman sata euroa.

Luksushotellit Thaimaassa

Luksushotellien hintataso on Thaimaassa ja erityisesti Bangkokissa edullinen verrattuna luksushotellien hintoihin monissa muissa maailman suurkaupungeista.

Yhteistä suurkaupunkien kalleimmille ja suosituimmille hotelleille on palvelutason ohella niiden hyvä ja keskeinen sijainti. Esimerkkejä Bangkokin tunnetuimmista ja suosituimmista loistohotelleista ovat Four Seasons, Millenium Hilton, Intercontinental, Plaza Athene, Lebua at State Tower, sekä Shangri-La Hotel. Bangkokin kylpylähotelleista tunnetuimpia on Bangkok Merriott Resort and Spa.

Bangkokin ohella luksusluokan hotelleja löytyy Thaimaassa erityisesti suurista turistikohteista, kuten Phuketista. Kysytyimmät hotellit sijaitsevat suosittujen rantojen ja palveluiden läheisyydessä, ja rantalomakohteissa kenties suosituimpia majoitusmuotoja ovat bungalowit sekä kylpylähotellit. Phuketin monesti parhaimmiksi mainittuihin luksushotelleihin lukeutuvat esimerkiksi Six Senses Hideaway Yao Noi, Trisara Phuket Resort, Sri Panwa Phuket sekä The Pavilions.

Suosikkikohteiden turistihotellit

Thaimaan suosituimmat ranta- ja turistikohteet ovat täynnä matkailijoita ja turismin määrää silmällä pitäen rakennettuja hotelleja. Useilla alueilla hotelleja ollaan rakentamassa vielä lisää, jolloin hotellivalikoima kasvaa entisestään. Suuri hotellimäärä takaa sen, että jokainen lomalainen löytää sekä hinnaltaan että tasoltaan sopivan majapaikan.

Hotellit voivat myös erikoistua esimerkiksi perhe-, häämatka- tai ekohotelleiksi. Esimerkiksi Phuketista, Pattayasta, Hua Hinistä ja Ko Samuilta löytyy erityisesti lasten kanssa matkustaville monia majoitusvaihtoehtoja. Lapsiystävällisiä hotelleja ovat esimerkiksi Kantary Beach Hotel Villas and Suites Khao Lakissa ja Courtyard Hua Hin by Merriott Hua Hinissä.

Reppureissaajien halvat

Kalliiden luksushotellien ja suosittujen turistihotellien ohella Thaimaa tarjoaa myös keskihintaista ja hyvin edullista majoitusta. Edullisimmat hostellit ovat tasoltaan varsin vaatimattomia, mutta hinta-laatusuhde on usein kohdillaan. Ennakkoluuloton matkailija voi asusta Thaimaassa todella edullisesti.

Tunnettu reppureissaajien keskuspaikka Bangkokissa on Khao San Road, jonka varrelta löytyy myös edullista majoitusta. Vaatimattominta ja halvinta majoitusta Khao San Roadilla edustaa siivouskomeron kokoisesta huoneesta löytyvä patja, mutta kadun varrelta löytyy myös hieman kalliimpaa keskitasoista majoitusta.

Hotellien varaussivutot

Kun tietää kohteen nimen, halutun hotellin tason ja hintahaarukan, on hotellien etsiminen ja vertailu helppoa ennakkoon internetissä. Internetissä on lukemattomia erilaisia varaussivustoja, joilta voi varata hotelleja Thaimaassa.

Varaussivustojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja varata hotellinsa vain luotettavien ja varmennettujen sivustojen kautta. Varauksesta on myös hyvä saada jonkinlainen varmennus esimerkiksi sähköpostiin.

Majoitusta voi myös kysellä hotelleista Thaimaahan saapumisen jälkeen, mutta ainakin parin ensimmäisen matkapäivän yösijat on reppureissaajankin hyvä tietää etukäteen. Reppureissaajan on myös syytä varata mukaan jonkinlainen lista sopivista hotelleista eri kohteissa, sekä hotellien puhelinnumerot ja osoitteet.

Kuva: Flickr/Kullez

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *