Ao Nang sijaitsee rantojen ja sukelluskohteiden äärellä

Vilkas Ao Nang ympäristöineen tarjoaa helppoa rantalomailua ja hienoja retkikohteita. Sukellusvarusteiden kera kohteessa voi tutustua huimiin vedenalaisiin nähtävyyksiin.

Runsaasti rantoja ja retkikohteita

Ao Nang sijaitsee Krabin provinssissa Phuketin saaren itäpuolella. Ao Nang on yksi Krabin alueen suosituimmista matkakohteista, mikä näkyy turisteille suunnatussa palvelutarjonnassa. Lomailu Ao Nangissa on helppoa, mutta rauhallista rantalomaa kaipaavat eivät välttämättä viihdy Ao Nangin tungoksessa. Ao Nang sopii lomakohteeksi myös lapsiperheille.

Rannat ja vesiaktiviteetit ovat usein se keskeisin syy Ao Nangin lomamatkaan. Rantaa ja sitä myötäilevää rantakatua voikin pitää Ao Nangin matkailun sydämenä, ja täältä löytyvät niin kaupat ja ravintolat, kuin saaristoon suuntaavat veneet. Suurta nähtävyystarjontaa ei Ao Nangista löydy, mutta lomakylästä on kuitenkin helppo retkeillä lähialueille ja tutustua Krabin muuhun tarjontaan ja nähtävyyksiin.

Kuten todettu, ranta on Ao Nangin keskeisintä aluetta. Kohteen oman rannan lisäksi lomailijan kannattaa kuitenkin suunnata myös lähialueiden muille rannoille. Pitkiä, valkohiekkaisia paratiisirantoja löytyy esimerkiksi ympäröivästä saaristosta. Saarille pääsee helposti pitkähäntäveneillä, joita lähtee Ao Nangin rannalta.

Ranta Ao Nangissa. Kuva: Flickr/ travelourplanet.com/Fabio Achilli

Kauniita rantakohteita löytyy venematkan päästä useita. Lähellä sijaitsee muun muassa paljon kehuja niittänyt Ao Phra Nang, ja rantalomailijoita kiinnostaa myös ainoastaan veneellä tavoitettava Railay Beach harrastusmahdollisuuksineen. Saarista tunnetuimpia ovat Poda ja Chicken Island.

Sukeltaminen ja snorklaus kuuluvat erottamattomasti Ao Nangin elämystarjontaan. Suosittuja sukelluskohteita lähivesillä ovat esimerkiksi Anemone Reef, Shark Point, sekä maailmankuulut Phi Phi -saaret. Kohteessa järjestetään myös sukelluskursseja. Ao Nangissa toimii suomalainen sukelluskoulu Raya Divers.

Sukeltamisen lisäksi myös kiipeilyyn on Ao Nangin alueella hyvät mahdollisuudet. Kiipeilyä voi harrastaa esimerkiksi Railaylla.

Ao Nangin katukuvaa. Kuva: Flickr/ Pandemia/Luca Conti

Ostoksia rantakadulla ja ruokailua kojuilla

Ao Nang tarjoaa jonkin verran ostosmahdollisuuksia. Suurimpaan ostosnälkään Ao Nangista löytyy esimerkiksi vaatekauppoja, räätälipuoteja ja matkamuistomyymälöitä. Monet kaupoista ovat keskittyneet rantakadun varrelle. Ao Nangia suuremmat ostosvalikoimat löytyvät noin 20 kilometrin päästä Krabin kaupungista tai kauempaa Phuketista.

Ravintolatarjonnaltaan Ao Nangin valikoima on kattava: lukuisien ravintoloiden menuilta löytyy niin kansainvälisiä kuin thaimaamaisia ruokia. Edullisesti ruokailu onnistuu perinteisillä kadunvarsien ruokakojuilla.

Rantabaarit tarjoavat iltaelämää

Vilkkaana turistikohteena Ao Nang tarjoaa myös yöelämää, vaikkakaan ei aivan samassa mittakaavassa kuin esimerkiksi Phuket. Ao Nangissa esimerkiksi hotelleilla on omat viihdykkeensä ja rannan tuntumasta löytyy rentoja rantabaareja.

Rannalla kävellen, saaristossa veneillen

Helpoimmin Ao Nangin kohtuullisen pienellä alueella liikkuu jalkaisin. Paikallinen lavataksi eli songthaew on kätevä ja edullinen tapa matkustaa hieman pidempiä matkoja. Tarjolla on myös vuokrattavia kulkuneuvoja, kuten polkupyöriä ja skoottereita.

Saaristossa kulkupelinä toimivat pitkähäntäveneet.

Pitkähäntäveneet toimivat taksina paratiisirannoille. Kuva: Flickr/ caitriana/Caitriana Nicholson

Lennot ja matkustus Ao Nangiin

Ao Nangiin ei pääse Suomesta suoraan lentämällä. Lentomatka päättyy esimerkiksi Krabin lentokentälle, mistä bussimatka Ao Nangiin kestää alle tunnin, tai Phuketiin, mistä bussimatka perille kestää noin kolme tuntia.

Krabille voi lentää tai matkustaa bussilla myös muualta Thaimaasta, eli matkansa voi taittaa esimerkiksi Bangkokin kautta.

Kattava valikoima lomahotelleja

Perinteisille lomamakailijoille löytyy Ao Nangista mukavasti majoitusvaihtoehtoja. Lomakylän alueella sijaitsee useita lomahotelleja ja resortteja. Palvelut ovat usein kattavia, ja lomakohde sopii myös lapsiperheille.

Matkat Ao Nangiin

Ao Nang kuuluu useiden matkanjärjestäjien pakettimatkakohteiden joukkoon. Matkoja Ao Nangiin järjestävät esimerkiksi Tjäreborg, Finnmatkat ja Apollomatkat.

Lisätietoa:

Rantapallo.fi/Ao Nang
Thaimaan matkailusivusto
Raya Divers

Kuvat: Flickr/ Dave_B_/Davidlohr Bueso, travelourplanet.com/Fabio Achilli, pandemia/Luca Conti, caitriana/Caitriana Nicholson