Lähellä luontoa Chiang Raissa

Naapuriaan Chiang Maita rauhallisempi Chiang Rai houkuttelee retkeilymahdollisuuksilla ja aidolla tunnelmalla. Alueen keskuskaupunki on hyvä lähtökohta erilaisille retkille: matkailijat voivat suunnata esimerkiksi norsuvaellukselle, upeisiin vuoristomaisemiin ja perinteitä noudattaviin pikkukyliin.

Chiang Rain kaupunki on matkailun keskus

Chiang Rai sijaitsee Pohjois-Thaimaassa noin 180 kilometrin päässä Chiang Main pohjoispuolella. Iso osa alueen matkailijoista jää naapuriprovinssi Chiang Maihin, mikä ilahduttaa rauhaa kaipaavaa ja Chiang Rain suuntaavaa matkailijaa.

Viime vuosina Chiang Rai on kuitenkin noussut yhä näkyvimmin matkailijoiden maailmankartalle, minkä huomaa alueen matkailun kehittymisessä. Ekoturismista on tullut yksi alueen keskeisistä matkailuteemoista.

Valkoinen palatsi eli Wat Rong Khun. Kuva: Flickr/Honou

Chiang Rain kaupunki on alueensa matkailun keskus ja täältä löytyy suurin osa hotelleista ja ravintoloista. Nähtävyyksiä – kuten temppeleitä ja museoita – on kaupungissa tarjolla, minkä lisäksi kaupungista on monia mahdollisuuksia retkeillä lähialueiden nähtävyyksille. Suosittu käyntikohde on esimerkiksi Valkoisena temppelinä tunnettu Wat Rong Khun.

Myös historia ja sen tutkiskelu ovat usein keskeisessä roolissa Chiang Raihin matkaavien lomasuunnitelmissa, ja historiaa löytyy esimerkiksi vanhoista raunioista ja buddhalaistemppleistä.

Retkiä vuorille ja jokimaisemiin

Erityisen tunnettu Chiang Rai on kuitenkin luonnostaan ja sen nähtävyyksistä. Pohjois-Thaimaan mahtavat vuoristomaisemat ovat näkemisen arvoisia ja niihin voi tutustua esimerkiksi lukuisia vaellusreittejä seuraamalla. Jylhien maisemien ohella reitit vievät myös pieniin ja perinteitä noudattaviin kyliin. Norsun selkään kapuaminen ja viidakkovaellus ovat nekin Chiang Raissa suosittua ajanvietettä.

Uusia norsuystäviä. Kuva: Flickr/cleong

Luonnonläheisiä retkikohteita on Chiang Rain alueella tarjolla runsaasti. Upeita näköaloja löytyy esimerkiksi Doi Tung -vuorelta, jonka huipulla sijaitsee vanha pyhä paikka temppeleineen. Matkan varrella sijaitsee myös kuninkaallinen huvila upeine puutarhoineen.

Näyttäviä maisemia löytyy myös Chiang Rain halki virtaavan Kok-joen laitamilta. Kok-jokea myöten voi matkata esimerkiksi alueen lukuisiin kyliin, Buddha-luolaan sekä kuumien lähteiden äärelle.

Pala pohjoista ostoskassissa ja lautasella

Chiang Rai ei ole varsinainen ostosparatiisi, mutta kaupungista löytyy kuitenkin jonkin verran ostosmahdollisuuksia. Suosittu ostostapahtuma ovat kaupungin eloisat yömarkkinat, mistä voi hankkia matkamuistoksi ja tuliaisiksi paikallisia tuotteita ja käsitöitä.
Erinomaisia ostosmahdollisuuksia löytyy meno- tai paluumatkalla Bangkokista.

Ruoka- ja ravintolatarjontaa Chiang Rain kaupungista löytyy paljon. Etenkin pohjoisthaimaalaisen keittiön omaan makumaailmaan kannattaa Chiang Raissa tutustua, vaikka tarjolla on myös kansainvälisiä ravintoloita.

Golden Clock Tower on yksi Chiang Rain nähtävyyksistä. Kuva: Flickr / Cleong

Rentoa iltaelämää kaupungissa

Yöelämän viettoon Chiang Rai tarjoaa rajallisesti mahdollisuuksia. Kaupungista löytyy baareja ja ajanviettopaikkoja, mutta ei läpi yön kestäviä villejä juhlia.

Yksi keskeinen yötapahtuma Chiang Rain kaupungissa ovat yömarkkinat, jotka houkuttelevat paljon myös matkailijoita.

Tuk-tukin ja pitkähäntäveneen kyydissä

Kaupungissa ja lähialueilla liikkuu helposti kävellen, tuk-tukilla ja songthaewilla. Tarjolla on myös takseja.

Lähikyliin pääsee esimerkiksi paikallisbusseilla, mutta alueen maisemiin voi tutustua myös vuokra-autolla tai -skootterilla. Chiang Rain kaupungissa sijaitsee sekä kansanvälisien autovuokraamojen toimistoja kuin paikallisiakin yrityksiä.

Kok-jokea myöten voi liikkua vuokratulla pitkähäntäveneellä tai lautalla. Alueen erilaisiin nähtävyyksiin voi tutustua myös esimerkiksi norsun selässä istuen.

Lennot ja matka Chiang Raihin

Chiang Raihin ei ole suoria lentoja Suomesta. Matka taittuu esimerkiksi Bangkokin kautta, mistä on jatkolento- sekä bussiyhteyksiä Chiang Raihin. Chiang Rain lentokenttä Mae Fah Luang sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Bussimatka Bangkokista Chiang Raihin kestää noin 9-11 tuntia.

Suoraa junayhteyttä Bangkokista Chiang Raihin ei ole. Junalla voi kuitenkin matkustaa esimerkiksi Chiang Maihin ja jatkaa matkaa bussilla. Bussimatka Chiang Maista Chiang Raihin kestää noin kolme tuntia.

Majapaikat keskittyvät kaupunkiin

Alueen majoituspalvelut ovat keskittyneet pääasiassa Chiang Rain kaupunkiin, mistä löytyy kohtuullinen valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Tarjolla on sekä tasokkaampia hotelleja että reppureissaajien budjetille sopivia majataloja.

Resortteja löytyy kuitenkin myös maaseudulta, ja joissakin alueen kylissä on tarjolla esimerkiksi kotimajoitusta.

Matkat Chiang Raihin

Chiang Rai kuuluu esimerkiksi Tjäreborgin omatoimikohteiden valikoimaan.

Lisätietoa

Thaimaan virallinen matkailusivusto / Chiang Rai
Wikitravel/Chiang Rai
ThaiWave/Chiang Rai

Kuvat: Flickr/ hko_s/Heiko S, Honou, cleong, cleong