Karon Beachin kolme kilometriä pitkä ja leveä hiekkaranta kutsuu rentoutumaan, uimaan ja nauttimaan auringosta. Lisää jännitystä lomailuun saa kiinnittymällä moottoriveneen perässä vedettävään liitovarjoon, joka nostaa niin sydämen sykkeen kuin rohkean osallistujankin yläilmoihin ihastelemaan silmän kantamattomiin näkyvää turkoosia merta ja vihreitä palmusaaria. Illan tullen Karonilla voi vaihtoehtoisesti nauttia rannan rauhasta tai ravintoloiden luomasta sykkeestä.

Karon Beach on Phuketin turistirannoista rauhallisempi kuin Patong Beach, mutta silti vilkkaampi ja palvelurikkaampi kuin pienempi Kata Beach. Karonin vahvuutena on noin kolme kilometriä pitkä ja leveä, valkoinen hiekkaranta, joka soveltuu hyvin myös lapsiperheiden lomakohteeksi. Karonin hiekkaranta tuntuu harvoin liian täydeltä, sillä lomailijat löytävät helposti oman lepopaikkansa pitkistä tuoliriveistä auringonvarjojen alta.

Karonin rantatien tuntumassa on vain vähän palveluja, sillä suurin osa kaupoista, ravintoloista ja matkatoimistoista sijaitsevat rannan pohjoispäässä liikenneympyrän lähettyvillä. Sen sijaan lähelle rantaa on rakennettu useita näyttäviä ja tasokkaita hotelleita, kuten Hilton Phuket Arcadia ja Thavorn Palm Beach Resort, joiden asiakkaat saavat nauttia niin hiekkarannan kuumuudesta kuin uima-altaiden virkistävästä läheisyydestä. Merkittäväksi maamerkiksi on muodostunut Karonin rantatien puoleen väliin rakennettu tsunami-torni, jota on mahdotonta olla huomaamatta rantatietä kulkiessaan. Rantatien lisäksi Karonilla kulkee ns. takatie, joka yhdistää Patongin Karonin kautta Kata Beachiin ja muuhun etelä-osaan Phuketin saarta. Rantatien ja takatien välillä menee muutamia yhdistäviä katuja, jotka tarjoavat ravintola- ja ostosmahdollisuuksia.

Aktiviteetit/ nähtävyydet

Karon Beach on itsessään jo loistava kohde lomailuun kaikkien tarpeellisten palveluiden läheisen sijainnin takia, mutta varsinaisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja varten tulee lomailijan poistua rannan rauhasta. Esimerkiksi järjestetyt sukellusretket lähtevät usein Chalongin venerannasta, jonne on Karon Beachilta matkaa autolla noin parisen kymmentä minuuttia. Rannalta löytyy toki hierontaa ja vesiaktiviteetteja, kuten banana boat, wind surfing ja vesihiihto, mutta muut aktiviteetit edellyttävät pientä ajomatkaa muualle saarella.

Karon Beachilla on myös vierailun arvoinen Wat Suwan Khiri Khet eli Karonin temppeli. Temppeli sijaitsee keskeisellä paikalla Karonin keskustaa Patak Road – kadun lähellä. Thaimaalaiseen uskontoon ja kulttuuriin tutustumien avaa uusia näkemyksiä länsimaalaiselle matkaajalle, sillä hengille annettavat lahjat ja alttarit ovat kiinteä osa thaimaalaisten jokapäiväistä elämää ja se poikkeaa suuresti suomalaiselle tyypillisestä tavasta osoittaa kunnioitusta pyhille asioille. Thaimaassa henget tulee ottaa huomioon niin rakennuksia rakennettaessa kuin aamulla liikettä avattaessa. Pyhässä temppelissä vierailtaessa tulisi myös matkailijan kunnioittaa thaimaalaisille tärkeää uskontoa ja peittää paljaat olkapäät ja polvet.

Ostokset

Karonin liikenneympyrän lähettyville on keskittynyt monenlaisia palveluita räätäleistä supermarketteihin ja internetkahviloista apteekkeihin. Tältä kattavalta alueelta matkailija löytää kaiken lomalla tarvittavan ja vähän enemmänkin. Alueelta löytyy paljon myös ravintolatarjontaa.

Rantatien lisäksi Karonilla kulkee ns. takatie, joka yhdistää Patongin Karonin kautta Kata Beachiin ja muuhun etelä-osaan Phuketin saarta. Rantatien ja takatien välillä sijaitsee muutamia yhdistäviä katuja, jotka tarjoavat ravintola- ja ostosmahdollisuuksia rannalla loikoilun lomaan.

Karonin rannan eteläpäässä sijaitsee Karon Plaza, joka on täynnä erilaisia halpoja t-paitoja, DVD:tä ja käsintehtyjä tuliaisia. Samantyylinen ostospaikka on Karonin Basaarialue, josta voi tehdä halpoja löytöjä kotiinviemisiksi aurinkolaseista kenkiin ja kelloista laukkuihin. Molemmissa paikoissa kannattaa tinkiä, sillä kauppiailla on usein samoja tuotteita myynnissä, joten kilpailuttaminen kannattaa.

Ravintolat ja yöelämä

Karonin ravintola- ja yöelämä on pitkälti samantyyppistä kuin Patongilla, mutta hieman seesteisempää ja rauhallisempaa. Myös hymyilevillä paikallisilla on täällä enemmän aikaa jutella matkailijan kanssa kuin hektisemmällä Patongilla. Ravintoloita Karon Beachilla on monentasoisia hotellien tarjoamista laadukkaista ruokailupaikoista katukojuihin, joten valinnanvaraa riittää. Varsinaista yöelämää varten on kumminkin otettava tuk-tuk Patongin vilkkaammalle baarialueelle.

Liikkuminen

Jo pelkän rannan käveleminen päästä päähän voi iltapäivän kuumuudessa tuntua suureltakin urheilusuoritukselta, joten pitkän ja kaarevan rantatien voi helpoiten ohittaa tuk-tukilla tai omalla skootterilla. Käytännönläheisesti useimmat hotellit ja majoituspaikat ovat sijoittuneet kävelymatkan päähän rannasta helpottaen näin matkailijoiden loma-arkea.

Viereiselle Kata Beachille on matkaa noin 3 kilometriä, kun taas pohjoisemmassa sijaitsevalle Patong Beachille on noin 6,5 kilometriä. Tuk-tuk – kyyti Karon Beachilta Patongille maksaa noin 400 thb ja hinnasta on vaikea saada alennusta, sillä paikalliset tuk-tuk – kuskit ovat keskenään sopineet hinnoittelusta. Phuketin kaupunkiin on Karon Beachilta matkaa 20 kilometriä ja lentokentälle 45 kilometriä.

Sadekautena Karon Beachin alueella voi esiintyä vaarallisia virtauksia, joten tällöin on syytä varovaisuuteen. Loka-marraskuussa voi myös voimakas tuuli ajoittain vaikeuttaa sukeltamista, veneretkiä ja uimista.

Kuva: Flickr/puuikibeach

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. I got what you intend, thankyou for putting up.Woh I am lucky to find this website through google. Being intelligent is not a felony, but most societies evaluate it as at least a misdemeanor. by Lazarus Long. aeecfkaadaad

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *